İncelenen markalar arasında Tekir Yayla Et Sucukları ve Afyonkarahisar Emrebey de yer alırken, her iki firmada da ürünlerde mecazdan ayrılmış kanatlı eti ve sakatat bulunduğu tespit edildi. Bakanlık, bu tür uygulamaların gıda güvenliğini tehlikeye attığını vurgulayarak, denetimlerin devam edeceğini açıkladı.
Beypa Gıda Pazarlama-Halil Canlıöz tarafından üretilen Tekir Yayla Et Sucukları ve Emrebey Et ve Et Ürünleri-İsmet Ediz tarafından üretilen Afyonkarahisar Emrebey markalarının sucuğunda, mekanik ayrılmış kanatlı eti ve sakatat kullanımının yanı sıra gıda etiketi ve üretim standartları açısından büyük ihlaller yaşandığı belirlendi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, halkın sağlığını tehlikeye atabilecek her türlü yanlış uygulamayı takip ederek, denetimlerini aralıksız sürdüreceklerinin altını çizdi. Vatandaşları da etiket bilgilerini dikkatle incelemeye ve güvenilir markaları tercih etmeye çağırdı.
Kaynak : Sözcü
Şefiye YILDIRIM