Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TUSAŞ Saldırısında Şehit Düşen Mühendis Zahide Güçlü’ye Çiçek Getiren Kurye Konuştu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden başmühendis Zahide Güçlü, evlilik yıldönümü için eşinin gönderdiği çiçeği almaya giderken şehit oldu. Çiçeği teslim etmeye giden kurye Ali Özdemir, o anları Anadolu Ajansı’na anlattı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) düzenlenen terör

Zahide Güçlü’nün ölüm haberi, Özdemir ve ekibi için yürek burkan bir gerçek oldu. Kurye Özdemir, “Siparişi götürmek üzere TUSAŞ’a giderken terör saldırısından sadece 20 dakika önce oradaydık,” dedi. Eryaman bölgesine hizmet veren Özdemir, çiçeğin online sipariş edildiğini ve teslimatta sık sık sorunlar yaşadıklarını belirtti.

Özdemir, “Çiçeği teslim almadan önce her zaman fotoğrafını çekip gönderici onayına iletiyoruz. Ancak o gün, çiçeğin fotoğrafını çekerken bir yanlışlık oldu ve başka bir çiçeğin fotoğrafı onaylandı,” diye açıkladı. Daha sonra istenilen çiçeği teslim etmeye çalıştıklarını ancak başka bir aksilik yaşandığını ifade etti.

s 08f66f3642fb735d445dc96514d5acd5260a7691 - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

“Bir şey bizi korudu, Saray bölgesine hiç siparişimiz yoktu ve doğrudan TUSAŞ’a geçtik. Eğer daha önce oyalansaydık, belki de çatışmanın ortasında kalacaktık,” diyen Özdemir, o gün yaşanan olayların kendisinde derin bir iz bıraktığını dile getirdi.

“Hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Daha sonra dükkâna döndüğümüzde, saat 16.00 civarı orada bir terör saldırısı olduğunu öğrendik. Zahide Hanım’a giden çiçeğin bırakıldığı yeri görünce çok üzüldük,” dedi. Özdemir, “Teslimatı yaptık ama keşke yapmasaydık. Hayatımın en acı siparişi bu oldu, ölene kadar unutmayacağım. Hala bazı çiçeklerin posta merkezinde beklediğini duyduk. İnşallah bir daha böyle bir duruma maruz kalmayız,” diyerek duygularını ifade etti.

Zahide Güçlü’nün acı kaybı, sadece ailesini değil, tüm Türkiye’yi derinden sarstı. TUSAŞ’taki saldırı, ülkenin huzur ve güvenliğini hedef alan bir eylem olarak kaydedildi ve kurbanların anısı yaşatılacak.

Havva ERTÜRK