Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Askeri Gazze’ye Mi Gidiyor?

Terör ve güvenlik uzmanı Mete Yarar, YouTube kanalında yaptığı son yayında Altay tankı projesine yönelik eleştirilerden Amerika’nın borç krizine, Gazze’den Sudan’a kadar birçok konuda dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Gazze’deki son durumu da değerlendiren Yarar Türk askerinin Gazze’ye gidip gitmeyeceği hakkında da konuştu.

Terör ve güvenlik uzmanı Mete Yarar, YouTube kanalında yaptığı son

Türkiye’nin savunma sanayisine yönelik eleştirilerin arttığı bir dönemde, terör ve güvenlik uzmanı Mete Yarar YouTube kanalında yaptığı açıklamalarla gündeme damga vurdu. Altay tankı projesine yönelik “koordineli saldırılar” olduğunu öne süren Yarar, bu kişileri “operasyon çocukları” olarak tanımladı. Yarar, sadece savunma sanayisini değil; ABD ekonomisindeki çöküşü, Gazze’deki insanlık dramını, Sudan’daki altın savaşını ve Venezuela üzerindeki emperyal baskıları da masaya yatırarak çarpıcı analizlerde bulundu.

 “Altay Tankı Üzerinden Türkiye’yi Aşağılıyorlar”

Mete Yarar, programında sosyal medyada Altay tankı projesine yönelik eleştiriler yapan gruplara tepki göstererek, bu kişileri “operasyon çocukları” olarak nitelendirdi.
Yarar, “Ben saf saf anlatıyorum; motor Güney Kore’den gelecek, diyorum. Ama bu kişiler Türkiye’nin savunma sanayisini küçümsemek üzerine kurgulanmış. Mesele ben değilim, Türkiye’nin projesini aşağılamak.” ifadelerini kullandı.

Yerli savunma sanayisinin önemine dikkat çeken Yarar, Altay tankının dünyanın sayılı 3. nesil tank üretim kapasitesine sahip projelerinden biri olduğunu vurguladı. Eleştirilerin bir kısmının koordineli olduğuna inandığını söyleyen Yarar, “Bu kişiler savunma sanayi konusunda tek bir kelime etmez ama fırsat bulunca itibarsızlaştırmaya kalkar.” dedi.

Ekran goruntusu 2025 11 06 172145 - Marmara Bölge Gazetesi

“ABD Ekonomisi Sarsılıyor, Kimse Konuşmuyor”

Programda küresel ekonomi konusuna da değinen Yarar, ABD’nin kamu borcunun 38 trilyon doları aşarak rekor kırdığını belirtti.
“82 günde 1 trilyon dolar borç artışı yaşanmış. Kişi başı 111 bin dolar borç demek bu.” diyen Yarar, bu durumun dünya ekonomisi için büyük risk oluşturduğunu ifade etti.
Yarar, ekonomistlerin bu konuda sessiz kalmasını eleştirerek, “Türkiye’deki en ufak ekonomik olayı büyütüyorsunuz ama Amerika’nın çöküşünü görmezden geliyorsunuz. Bu çifte standardın adı emperyalizmdir.” dedi.

“Gazze’de Amaç Filistin’i Peynir Gibi Parçalamak”

Yarar, Gazze’deki son durumu değerlendirirken İsrail’in asıl hedefinin Filistin’i küçük bölgelere ayırarak yok etmek olduğunu söyledi.
Haritalarla süreci anlatan güvenlik uzmanı, “Gazze artık neredeyse sadece bir mavi hat içinde sıkıştırılmış durumda. İsrail, Gazze ve Batı Şeria’yı tamamen bölecek bir strateji yürütüyor.” şeklinde konuştu.

Amerika’nın Birleşmiş Milletler’e sunduğu “istikrar gücü” önerisine de değinen Yarar, Türk askerinin bölgede yer almasının konuşulduğunu, ancak İsrail’in bu konuda isteksiz davrandığını belirtti.

“Mardin’deki Silah Operasyonu Alarm Verici”

Mardin’de düzenlenen bir silah kaçakçılığı operasyonunda ele geçirilen silahları da yorumlayan Yarar, fotoğraflarda yer alan silahların her modelden birer tane olmasının dikkat çekici olduğunu söyledi.
“Bu, bir cephanelik değil, bir sergi. Yani bu ürünler Türkiye’ye sokulabiliyor demektir.” diyen Yarar, modern silahların suç örgütlerinin eline geçmesi halinde güvenlik güçlerinin risk altında kalabileceğini vurguladı.

Ekran goruntusu 2025 11 06 172226 - Marmara Bölge Gazetesi

“Sudan ve Venezuela Üzerinden Yeni Bir Emperyal Dalga Geliyor”

Yarar, Afrika’daki gelişmelerle ilgili de uyarılarda bulundu. Sudan’daki iç savaşın perde arkasında altın madenlerinin olduğunu belirterek, “Sudan’ın 64 tonluk altın üretiminin 50 tonuna yakınını paramiliter gruplar kontrol ediyor. Bunlar aslında eşkıya yapılar.” dedi.

Aynı şekilde Venezuela’nın da dünyanın en büyük petrol rezervlerine rağmen dış müdahaleler nedeniyle iflasa sürüklendiğini anlatan Yarar, “Venezuela’da demokrasi yok diyorlar ama asıl mesele petrol. Emperyalizm size ya işbirliği yaptırır ya da sizi aç bırakır.” ifadelerini kullandı.

“ASELSAN’a Değil, Çalışanlara Operasyon Yapıldı”

Yarar, bazı medya organlarının FETÖ operasyonunu “ASELSAN’a baskın” gibi yansıtmasını da sert dille eleştirdi.
“ASELSAN’ın 20 bin çalışanı var. Bir kişinin evinden alınması kuruma operasyon yapılmış anlamına gelmez. Bu tür başlıklar savunma sanayimizin değerini düşürür.” dedi.

Ekran goruntusu 2025 11 06 172156 - Marmara Bölge Gazetesi

“Eurofighter Alımı Dengeyi Değiştirecek”

Programın son bölümünde Türkiye’nin Eurofighter savaş uçaklarını satın almasına değinen Yarar, bu uçakların Yunanistan’ın elindeki Rafale ve F-16 Viper’lardan daha güçlü olduğunu söyledi.
“Bu geçiş dönemi için alınan uçaklar kötü değil, aksine çok iyi bir tercih. Bu alım hava dengesini Türkiye lehine değiştirecek.” ifadelerini kullandı.

“Ben Siyasi Figür Değilim, Türkiye İçin Konuşuyorum”

Mete Yarar, yayın boyunca kendisine yönelik saldırılara da değinerek, “Ben siyasi bir figür değilim, hiçbir partinin üyesi olmadım. Türkiye’nin projelerini savunuyorum. Operasyon çocuklarıyla mücadele etmeye de devam edeceğim.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Şefiye YILDIRIM