ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'da yapılacak ara seçimler öncesinde Kansas eyaletindeki mitingde konuştu. Fransa'da yaşanan protesto ve şiddet olaylarını örnek gösteren Trump, ABD'deki Demokratları göçmenlik ve sınır güvenliği politikaları üzerinden hedef aldı.
“FRANSA'YI YOK EDİYORLAR”
Fransa'da yaşanan olayları göçmenler ve aşırılık yanlılarıyla ilişkilendiren Trump, Avrupa'daki göç politikalarını eleştirdi. Trump, “Bu insanlar Fransa'ya dair her şeyden nefret ediyor ve o ülkeyi yok ediyorlar. Bizim ülkemizde bunun yaşanmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Demokratların politikalarının ABD'yi de benzer sorunlarla karşı karşıya bırakacağını savunan Trump, 3 Kasım seçimlerinin büyük önem taşıdığını belirtti.
İRAN'A YÖNELİK ÇARPICI İDDİALAR
Konuşmasında İran'la yaşanan askeri gerilime de değinen Trump, ABD'nin düzenlediği saldırılar sonucunda İran'ın donanmasının, hava kuvvetlerinin ve savunma sistemlerinin büyük ölçüde imha edildiğini iddia etti. İran'ın lider kadrosunun da ağır kayıplar verdiğini savunan Trump, “Artık kiminle müzakere edeceğimi bile bilmiyorum” dedi. Trump ayrıca İran yönetiminin son sekiz ayda en az 75 bin protestocuyu öldürdüğünü öne sürdü.
“SAVAŞ ÇOK YAKINDA SONA ERECEK”
İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Trump, ABD'nin B-2 bombardıman uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırıları hatırlattı. Orta Doğu'daki askeri gerilimin yakında sona ereceğini savunan ABD Başkanı, savaşın bitmesinin ardından petrol fiyatlarında tarihi bir düşüş yaşanacağını ileri sürdü.
Trump, İran'a yönelik operasyonların nükleer silah tehdidini önlemek amacıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.
İHA




