Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafikte Yeni Dönem Başlıyor! Ehliyet İptali ve Ağır Para Cezaları Yolda

Trafikte kural tanımayan sürücüler için caydırıcı yeni önlemler geliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair hazırlanan 32 maddelik kanun teklifinin detaylarını açıkladı. Meclis’e sunulması beklenen teklifin, en geç Mayıs ayında yasalaşarak yürürlüğe girmesi planlanıyor. Yeni düzenleme ile birlikte trafikte kural ihlallerine karşı çok daha sert yaptırımlar uygulanacak.

Trafikte kural tanımayan sürücüler için caydırıcı yeni önlemler geliyor. İçişleri

Trafikte Şiddete Geçit Yok: Ehliyete El Konulacak!

Yeni düzenlemeyle birlikte, trafikte yaşanan tartışmalarda saldırı amacıyla aracından inen sürücüler için radikal bir adım atılıyor. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da sinyali verilen uygulamaya göre, başka sürücülere saldırmak için araçtan inen kişilerin ehliyetleri iptal edilecek. Bu adım, trafikte şiddeti önlemek adına atılan en sert adımlardan biri olacak.

Israrlı Kırmızı Işık İhlallerine Ağır Yaptırım

Taslakta yer alan bir diğer dikkat çekici madde ise kırmızı ışık ihlallerine yönelik. Yeni düzenlemeyle, bir yıl içinde 6 kez kırmızı ışık ihlali yapan sürücülerin ehliyetleri tamamen iptal edilecek. Üstelik sadece bununla da kalmıyor; bu ihlali yapanlar, ayrıca tam 80 bin lira idari para cezası ödemek zorunda kalacak.

ehliyet10jpg zzsJnvqB9k2S6LrXPAuDnw - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Bu düzenlemeyle, trafik güvenliğini tehlikeye atan alışkanlıkların önüne geçilmesi ve sürücülerin daha dikkatli davranması amaçlanıyor.

Diğer Maddeler Yolda

Kanun teklifinde yer alan diğer maddelerin de önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Yeni düzenlemelerle birlikte, trafikte güvenliğin artırılması ve kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

HABER MERKEZİ