Arda Güler ve Kenan Yıldız, 2026 Dünya Kupası için hazırlanan A Milli Takım’ın en önemli iki genç yeteneği olarak öne çıkıyor. Ancak The Athletic’in yayınladığı analizde özellikle Kenan Yıldız’a özel bir bölüm ayrıldı. Arda Güler ise bu listede yer bulamadı.
Henüz 19 yaşında olmasına rağmen, Juventus’ta gösterdiği istikrarlı performansla takımın kilit oyuncularından biri haline gelen Kenan Yıldız, kulübün efsaneleri Roberto Baggio ve Alessandro Del Piero’nun taşıdığı 10 numaralı formayı giymesiyle dikkat çekiyor. 2029 yılına kadar sözleşmesi devam eden genç yetenek, İtalyan devinde geleceğin yıldızı olarak görülüyor.

Kenan’ın futbol tarzı, çabukluğu, cesur hücum girişimleri ve geniş saha görüşüyle ön plana çıkıyor. Özellikle bire birde rakibini geçmedeki başarısı ve top kapma istatistikleriyle Juventus’un en aktif isimlerinden biri konumunda. Bu sezon 111 kez top kapma girişiminde bulunan Kenan, topu kazandıktan sonra hızlı hücumlara öncülük etmesiyle de öne çıkıyor.
Sol kanat başta olmak üzere hücum hattının pek çok bölgesinde forma giyebilen Kenan, gerektiğinde forvet arkasında veya ikinci forvet olarak da görev alabiliyor. Bu çok yönlülüğü hem kulüp hem milli takım için büyük bir avantaj sağlıyor.
Kenan Yıldız, Türkiye’nin 2024 Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği çeyrek final başarısında da önemli katkı sağlamıştı. Milli formayla şu ana kadar 20 kez sahaya çıkan genç oyuncu, 2 gole imza attı. 2026 Dünya Kupası elemelerinde de takımın en büyük umutlarından biri olarak görülüyor. Türkiye’nin zorlu E Grubu’ndan çıkabilmesi için Kenan gibi üst düzey yeteneklerin performansı belirleyici olacak.

The Athletic, Kenan Yıldız’la ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye’nin grubunda İspanya açık ara favori. Milli takım için en gerçekçi senaryo play-off üzerinden turnuvaya katılım gibi görünüyor. Bu yolda Kenan Yıldız gibi oyuncuların ekstra performansı hayati önem taşıyor. Eğer Türkiye bu başarıyı yakalayabilirse, Kenan Yıldız Avrupa futbolunun en çok konuşulan genç yıldızlarından biri haline gelebilir.”
HABER MERKEZİ

