Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tabağımıza Ne Koyduklarını Bilemez Hale Geldik! Bakanlık Hileli Gıdaları Tek Tek Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünleriyle ilgili güncel ifşa listesini yayımladı. 23 Mayıs 2025 tarihli listede tüketiciyi hem kandıran hem de sağlığını riske atan çok sayıda skandal tespit yer aldı. Özellikle dana eti diye at ve eşek eti, kahve adı altında ise ilaç içerikli karışımlar satıldığı ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünleriyle

Bakanlık denetimlerinde “CAN ET – Bekir Kazoğlu” isimli firmanın dana eti olarak piyasaya sürdüğü üründe, tek tırnaklı hayvan eti yani at ve eşek eti tespit edildi.

Yine AYDIZ CATERING firmasına ait kıyma ürünlerinde hem kanatlı eti hem de tek tırnaklı hayvan eti bulundu.

KARATAŞ RESTORAN ve Ahmet Kıvanç Gıda tarafından hazırlanan lahmacun harçlarında da kanatlı eti kullanıldığı belirlendi. Ürünlerdeki et türü, etikette belirtilenden tamamen farklı çıktı.

Kahve Değil, İlaç Karışımı!

Listede dikkat çeken bir başka başlık ise kahve görünümlü bitkisel karışımlar oldu. OKKAS GIDA tarafından satılan BETOX COFFEE isimli ürünün içinde kahve yerine ilaç etken maddesi bulundu. Yani tüketici kahve içtiğini sanırken, farkında olmadan farmakolojik madde tüketmiş oldu.

Pekmez Diye Şekerli Şurup Verdiler

“Doğal” adı altında pazarlanan ürünler de Bakanlığın radarına takıldı. SAF NATUREL BAL GIDA firmasına ait iki farklı üzüm pekmezi ürününde, şeker ilavesi yapıldığı ortaya çıkarıldı. Tüketici, doğal ve katkısız ürün beklerken, tatlandırılmış bir ürünle kandırıldı.

Sadece Aldatılmıyoruz, Sağlığımız da Tehlikede

Tespit edilen bu sahtekârlıklar yalnızca etik ihlali değil; kamu sağlığını tehdit eden boyutlara sahip. Et ürünlerindeki tür hileleri, alerjik reaksiyonlara ve bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarırken; bitkisel takviye adı altında sunulan yasaklı içerikler ise zehirlenme riski taşıyor.

ekran goruntusu 20250524 122207png PzGoef41l0OdY84dfWMf6g - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

ekran goruntusu 20250524 122200png ksONps8zpEyTN4MkUfnTPg - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

HABER MERKEZİ