Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Taylan Kuşdoğan

SUYUN ‘GÖZESİNE’ ÜCRETSİZ YOLCULUK

Değerli okurlar merhaba. Daha önce çeşitli platformlarda çeşitli vesilelerle bir araya gelme fırsatımız oldu. Bu gün itibariyle Marmara Bölge Gazetesi üzerinden ‘hasbihal’ etmeye devam edeceğiz.

Üzerine konuşulacak onca çok şey var. Malumunuz, ülke gündemi yine haddinden fazla yoğun… ‘Aman… kardeşim bizim ülke gündeminin yoğunluğu biter mi?’ dediğinizi duyuyor gibi oluyor ve size hak veriyorum. Bu kadar bunaltıcı günden arasında belki de yüzünüzü hafif gülümsetecek veya geleceğe dair umutlarınızı pekiştirecek bir konudan bahsetmek istiyorum sizlere. Konumuz:  ‘Erdal Erzincan Gezici Bağlama Atölyesi 2’

Erdal Erzincan’ı tanımayanınız yoktur sanırım? Kendisi bağlama enstrümanını yaşam felsefesi haline getirerek dünya çapında nam salmış bir sanatçı hatta virtüöz. Bu güne kadar çeşitli eserlerle, sayısız albüm ve derlemelerle karşımıza çıkan ustan sanatçı yıllar önce bir fikir attı ortaya: “Gezici Bağlama Atölyesi’ Erdal Hoca, Gezici Bağlama Atölyesi fikriyle hepimizin dikkatini çekti. Büyük bir çalışmanın sonucunda gezici bağlama atölyesi meyvelerini verdi. İlk öğrenciler mezun oldular. Erdal Erzincan’ın bir kuruş dahi ücret almadan Anadolu’nun ücra köşelerinde 8-12 yaşlarındaki çocuklar için sağladığı imkan aynı zamanda ülkemiz folklor çalışmaları için de ışık tutacak bir gelişme oldu. Erdal Hoca’nın sosyal medya hesaplarını takip ederseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Gezici Bağlama Atölyesi sadece bir müzik kursunun ötesinde yörenin yaşayışı, yemek kültürü, eğlence kültürü ve daha birçok bilgiye erişme ve bu bilgilere yönelik farkındalık oluşturma yönünde önem arz ediyor. Bir bakıyorsunuz adı hafızalardan silinmiş bir alıç ağacının meyvesini koparırken video atıyor Erdal Hoca, ya da hiç adı bilinmemiş yerel sanatçıları büyük bir tevazu ile dinlerken görüyoruz.

Bu tecrübelerin tamamı bir folklor birikimi olarak değerlendirilecek bir hazine. Zaten Erdal Hoca da buradaki kaynakları ‘suyun gözesi’ olarak tarif ediyor. İşte Erdal Hoca’nın suyun gözesine yaptığı yolculuk ilk günkü heyecanıyla devam ediyor. ‘Gezici Bağlama Atölyesi 2’ çalışmalarına başladı. Aynı heyecanla, aynı kararlılıkla devam etmesi dileğiyle…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER