AK Parti Kongre Merkezi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek başladı. Filistinli mazlumlara insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na yönelik saldırıyı “haydutluk” olarak nitelendiren Erdoğan, İsrail’in bu tavrıyla barış ihtimaline dahi tahammülünün olmadığını söyledi. “Soykırımcı Netanyahu hükümetinin, bırakın barışı tesis etmeyi, böyle bir ihtimalin yeşermesine bile izin vermediği açıkça görülmüştür. Türkiye, insanlığın ortak vicdanına tercüman olan Sumud Filosu’ndaki tüm umut yolcularının yanındadır” ifadelerini kullanan Erdoğan, vatandaşların güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. “Türkiye Mazlumların Yanındadır” Erdoğan, İsrail’in uluslararası sularda sivil hedeflere yönelik saldırısının Gazze’deki vahşeti bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi. Devlet olarak önceliklerinin Gazze’de akan kanın durması ve insani yardımların engelsiz bir şekilde bölgeye ulaşması olduğunu belirten Erdoğan, “Filistinli kardeşlerimizi sahipsiz bırakmayacağız, ateşkes için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi. AK Parti’nin 24 Yıllık Yolculuğu

Konuşmasının devamında AK Parti’nin siyasi yürüyüşüne değinen Erdoğan, partilerinin köklerinin Malazgirt’ten, Söğüt’ten, Çanakkale’den geldiğini hatırlattı. “Biz çıkarlarımızla değil, değerlerimizle bir araya geldik. Hepimiz bu kutlu davada birer neferiz” sözleriyle teşkilata seslenen Erdoğan, milletin beklentileri doğrultusunda yol aldıklarını vurguladı.

“Belediyeleri Hısım Akraba Çiftliğine Çevirenlere Kapımız Açık” Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelerde yaşanan yolsuzluk iddialarına değinerek muhalefet partilerine yüklendi. “Belediyeleri hısım akraba çiftliğine çeviren haramilerin baskılarına teslim olmak istemeyen belediye başkanlarına kapımız açıktır. Saflarımızı genişletmeye devam edeceğiz” dedi.

AK Partili belediyelerin halkçı bir anlayışla hizmet ürettiğini belirten Erdoğan, muhalefet yönetimindeki belediyelerde hizmet eksikliklerine işaret etti.

CUMA NAMAZI SAATİ 25 EYLÜL (İSTANBUL, ANKARA, İZMİR, BALIKESİR) Cuma Namazı Kaçta Kılınacak? Cuma Namazı Kaç Rekat?
CUMA NAMAZI SAATİ 25 EYLÜL (İSTANBUL, ANKARA, İZMİR, BALIKESİR) Cuma Namazı Kaçta Kılınacak? Cuma Namazı Kaç Rekat?
İçeriği Görüntüle
CHP’ye Yönelik Sert Eleştiriler CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef alan Erdoğan, “Daha çöplerini toplayamayanlar, musluktan su akıtamayanlar, otobüslerini durağa getiremeyenler bize itibar dersi vermeye kalkıyor” dedi. CHP’li belediyelerde yolsuzluk ve hizmet eksikliklerinin rutin hale geldiğini öne süren Erdoğan, muhalefetin yıpratma siyaseti izlediğini dile getirdi. Yeni Reform Paketi Yolda Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel yönetimlerde mali disiplini güçlendirecek yeni bir mahalli idareler reform paketi üzerinde çalışıldığını duyurdu. Bu düzenleme ile hem belediye başkanlarının daha verimli hizmet üreteceğini hem de vatandaşların daha kaliteli hizmet alacağını belirtti. “AK Parti Değerleriyle Ayakta” Partisinin bir dava hareketi olduğunu vurgulayan Erdoğan, makamların gelip geçici olduğunu, esas olanın millete hizmet olduğunu söyledi. “Bizim için baki kalan, gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır” diyen Erdoğan, AK Parti’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletin hizmetinde olacağını ifade etti.

Şefiye YILDIRIM

Kaynak: Cumhurbaşkanlığı Web Sitesi

ü

Kaynak: HABER MERKEZI