Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SON DAKİKA: İslam Memiş Duyurdu: Haftaya Altın Fiyatları Yükselişe Geçebilir!

Küresel piyasalarda jeopolitik gerilimlerin etkisiyle altın ve petrol fiyatlarında sert hareketlilik yaşanırken, finans analisti İslam Memiş yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle ons altındaki gün içi 220 dolarlık dalgalanmanın piyasadaki belirsizliğin en net göstergesi olduğunu belirten Memiş, önümüzdeki hafta açıklanacak ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararının piyasaların yönü açısından belirleyici olacağını söyledi.

Küresel piyasalarda jeopolitik gerilimlerin etkisiyle altın ve petrol fiyatlarında sert

Hafta boyunca küresel piyasalarda dalgalı bir seyir izlendi. İsrail-İran hattında yaşanan gerilim ve ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile anlaşmaya varıldığı yönündeki açıklamaları piyasaları doğrudan etkiledi. Ancak İran tarafından gelen yalanlama açıklamaları yatırımcıların kafasını karıştırdı.

İslam Memiş, ons altının hafta içerisinde sert düşüş ve yükselişler yaşadığına dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

“Ons altında önce 4020 dolar seviyelerine kadar geri çekilme gördük. Ardından anlaşma haberlerinin etkisiyle 4240 dolar seviyesine kadar hızlı bir yükseliş yaşandı. Gün içerisinde yaklaşık 220 dolarlık sert bir hareket oluştu.”

Memiş, bu dalgalanmanın piyasalardaki belirsizliğin ne kadar yüksek olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

islam memisten altin icin korkutan senaryo dun eller havaya yapanlar bugun karalar ba 3275344 photogallery 1 - Marmara Bölge Gazetesi

TCMB Faizi Sabit Tuttu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Haziran ayı toplantısında politika faizini yüzde 37 seviyesinde sabit bırakması da haftanın önemli gelişmeleri arasında yer aldı.

Kararın piyasa beklentileri doğrultusunda geldiğini belirten Memiş, Merkez Bankası’nın “bekle-gör” politikasını sürdürdüğünü söyledi. Eylül ayına kadar faiz indirimi ihtimalinin masada olduğunu belirten analist, mevcut ekonomik koşullar nedeniyle temkinli hareket edildiğini ifade etti.

Gözler FED’in Faiz Kararında

Önümüzdeki haftanın en kritik gündem maddesinin ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı olacağını belirten Memiş, küresel piyasaların tamamen FED’den gelecek mesajlara odaklanacağını söyledi.

FED’in faiz politikasıyla birlikte altın, dolar ve emtia fiyatlarında yeni hareketlerin başlayabileceğini ifade eden Memiş, “Haftaya rakamlar değişebilir” diyerek yatırımcıları uyardı.

islam memisten altin yatimcisina ev araba uyarisi 2026da uzulmeyin 3272122 - Marmara Bölge Gazetesi

Petrol Piyasasında da Sert Düşüş

Sadece altın değil, petrol fiyatlarında da önemli hareketlilik yaşandı. Brent petrolün 90 dolar seviyesine kadar sert şekilde gerilediğini söyleyen Memiş, jeopolitik risklerin devam ettiğini belirtti.

Özellikle Orta Doğu’daki gelişmelerin piyasaları anlık olarak etkilediğini kaydeden Memiş, hafta sonu yaşanabilecek yeni gelişmelerin piyasaları yeniden hareketlendirebileceğini ifade etti.

“Vadeli İşlemlerden Uzak Durun”

Belirsizlik ortamında yatırımcıların daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Memiş, özellikle kısa vadeli ve riskli işlemler konusunda uyarıda bulundu.

“Ne İran saldırısı önceden fiyatlandı ne de anlaşma haberleri beklentiler dahilindeydi. Tamamen sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Bu nedenle yatırımcıların mevcut varlıklarını korumaya odaklanmaları gerekiyor” diyen Memiş, vadeli işlemlerden uzak durulmasının daha sağlıklı olacağını söyledi.

Borsada Toparlanma Beklentisi

Borsa tarafında ise daha olumlu bir hava beklediğini dile getiren Memiş, piyasalardaki tansiyonun hafta başına göre biraz daha düştüğünü belirtti.

Yeni haftada borsada pozitif açılış ihtimalinin güçlendiğini söyleyen Memiş, ancak küresel piyasalardaki belirsizliklerin tamamen sona ermediğinin de altını çizdi.

Ömer Faruk KARATOSUN