Sındırgı’da jeotermal ısıtma kullanan aboneleri ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Sınjet Jeotermal Kaynakları Yenilenebilir Enerji A.Ş., vatandaşların talepleri ile hava sıcaklıklarında yaşanan değişimleri göz önünde bulundurarak 2026-2027 ısıtma sezonunun erken başlatıldığını açıkladı.
Yapılan bilgilendirmeye göre jeotermal ısıtma sistemi 4 Ekim 2026 Pazar günü itibarıyla devreye alındı.
Isının binalara ulaşması zaman alabilir
Sınjet tarafından yapılan açıklamada, sistemin devreye alınmasının ardından ısının tüm binalara aynı anda ulaşmasının mümkün olmayabileceğine dikkat çekildi.
Özellikle sezonun ilk günlerinde bina ve tesisat durumuna bağlı olarak sıcaklıkta farklılıklar yaşanabileceği belirtildi. Bu nedenle abonelerin ilk günlerde oluşabilecek ısı değişikliklerine karşı hazırlıklı olması istendi.
Petek ve vanalar kontrol edilmeli
Jeotermal ısıtma sisteminin sağlıklı şekilde çalışabilmesi için bina içindeki tesisatların da kontrol edilmesi gerekiyor.
Sınjet, abonelerin özellikle bina içi dolaşım sularını kontrol etmelerini, petek vanalarının açık olup olmadığını incelemelerini ve vanaları açık konumda tutmalarını istedi.
Ayrıca sirkülasyon pompalarının da açık ve çalışır durumda olup olmadığının kontrol edilmesinin önemli olduğu vurgulandı.
Abonelere önemli uyarılar
Isıtma sezonunun başlamasıyla birlikte bina yönetimleri ve abonelerin şu kontrolleri yapması istendi:
- Bina içi dolaşım sularının kontrol edilmesi
- Petek vanalarının açık olduğunun kontrol edilmesi
- Vanaların açık konumda tutulması
- Sirkülasyon pompalarının çalışır durumda olduğunun kontrol edilmesi
Bu kontrollerin yapılmaması halinde bina içerisinde yeterli ısınmanın sağlanamayabileceği belirtildi.
2026-2027 kış sezonu başladı
Sınjet Jeotermal Kaynakları Yenilenebilir Enerji A.Ş., yeni ısıtma sezonunun başlaması dolayısıyla tüm abonelere sağlıklı, huzurlu ve güzel bir kış sezonu diledi.
Isıtma sistemiyle ilgili sorun yaşayan ya da bilgi almak isteyen aboneler ise 0266 516 15 10 ve 0266 516 15 11 numaralı telefonlardan yetkililere ulaşabilecek.
Sındırgı’da jeotermal ısıtma sezonunun erken başlamasıyla birlikte vatandaşların bina içi tesisatlarını kontrol etmeleri ve sistemin ilk günlerinde yaşanabilecek geçici ısı farklılıklarına karşı dikkatli olmaları istendi.
Ümmühan TERZİOĞLU




