Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Serkan Sak, gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesini önemsediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Bugün burada gençlerimizin azmini, yeteneğini ve manevi değerlerine olan bağlılığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Hafızlık ve ezan okuma gibi önemli alanlarda kendilerini geliştiren öğrencilerimiz, geleceğimizin teminatıdır. Bu etkinliği düzenleyen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum."
Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması, öğrencilerin hafızlık becerilerini sergilediği önemli bir platform oldu. Her bir öğrenci, ezber yetenekleri ve Kur'an-ı Kerim tilavetindeki üstün performanslarıyla izleyenlerden tam not aldı. Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması ise manevi atmosferiyle dikkat çekti. Gençlerin ses tonu, makam bilgisi ve ezan okuma tekniği gibi kriterlerde değerlendirildiği yarışmada kıyasıya bir rekabet yaşandı.Yarışmaya katılan öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde yoğun bir hazırlık süreci geçirerek bu önemli etkinlikte boy gösterdi. Hem hafızlık hem de ezan okuma kategorilerinde sergilenen performanslar, Sındırgı’nın kültürel ve manevi değerlerine olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencilerin başarıları, aileleri ve öğretmenleri tarafından büyük bir gururla karşılandı.
Havva ERTÜRK




