Müzik dünyasının öne çıkan isimlerinden Sinan Akçıl, sosyal medya üzerinden yaptığı nostaljik bir paylaşımla adından söz ettirmeyi başardı. Yıllar önce Hande Yener’in seslendirdiği ve dönemin hit şarkılarından biri haline gelen “Gideceğim Tek Yer Havaalanı” adlı parçanın ardındaki gerçek hikayeyi ilk kez açıkladı.
Akçıl, sosyal medyada gençlerin bu şarkıyla dans ettiği bir videoyu paylaşarak, altına şu notu düştü:
“Gerçekten böyle bir şarkım vardı. İki uçağı arka arkaya kaçırdığım bir günde, havaalanında yazmıştım. Hatta sonra tamamen unutmuşum.”
Bu samimi itirafı ile dikkatleri üzerine çeken Akçıl, şarkının oluşum sürecine dair daha önce bilinmeyen bir detayı gün yüzüne çıkarmış oldu.
Bir dönem müzik dünyasında olduğu kadar magazin gündeminde de sıkça konuşulan Sinan Akçıl – Hande Yener ilişkisi, yalnızca aşklarıyla değil, birlikte yaptıkları projelerle de büyük ilgi toplamıştı. İkilinin 2,5 yıl süren ilişkisi boyunca birçok hit şarkıya imza atılmış, birlikte çekilen klipler ve sahne performansları beğeni toplamıştı.
Sinan Akçıl, daha önce verdiği bir röportajda Hande Yener ile olan bağını şu sözlerle anlatmıştı:
“Hande çok dürüst bir kadındır. Hem özel hayatımızda hem de profesyonel anlamda iki buçuk yıl boyunca beraber çalıştık. Ayrıldık ama birbirimiz hakkında kötü tek kelime etmedik. Hande ile yaptığımız müzik, bir döneme damga vurdu. O yıllarda müzik dünyasında adeta Sezen Aksu ve Onno Tunç gibiydik.”
2011 yılında birlikte seslendirdikleri “Atma” şarkısı da döneminin en çok dinlenen parçalarından biri olmuş, listelere üst sıralardan giriş yapmıştı. Klip çalışması da en az şarkı kadar konuşulmuş, ikilinin uyumu hayranlar tarafından uzun süre alkışlanmıştı.
Yıllar sonra gelen bu “unutulmuş şarkı” itirafı ise, hem müzikseverleri hem de eski Akçıl-Yener işbirliklerini sevenleri nostaljik bir yolculuğa çıkardı.
HABER MERKEZİ