Sigaraya bir zam daha geliyor. Temmuz ve ağustos aylarında yapılan artışların ardından, Ekim ayında yeni bir zam dalgası yolda. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarının bu ay içerisinde yeniden yükseleceğini duyurdu.

Tele1’e konuşan Dündar, “Firmalar fiyatları birden artırmak yerine aşamalı olarak yükseltiyor. Bu ay içinde 5 TL civarında bir zam daha bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Firmalar Fiyatları Kademeli Olarak Artırıyor
Dündar, sigara firmalarının tek seferde yüksek zam yapmak yerine, belirli aralıklarla fiyat artışına gittiğini belirtti. “ÖTV oranları yükseldi ancak firmalar bu farkı bir defada yansıtmadı. Temmuz ayında 5 TL zam yapıldı. Şimdi ikinci dalga geliyor.” dedi.

Ayrıca Dündar, bu yöntemin tüketicinin tepkisini azaltmak için uygulandığını ifade ederek, “Firmalar 10 TL’lik zammı bir kerede yapmak yerine, 5 TL + 5 TL şeklinde bölüyorlar. Böylece alıştıra alıştıra fiyat yükseltiyorlar.” açıklamasında bulundu.
Yeni Yılda ÖTV Güncellemesiyle Bir Zam Daha
Erol Dündar, yılbaşında yapılacak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesinin ardından sigaraya yeni bir zam daha geleceğini söyledi. Dündar’a göre, 2026 başında ÖTV artışına paralel olarak sigara fiyatlarında ikinci bir yükseliş dalgası yaşanacak.

Temmuz ve Ağustosta da Zam Gelmişti
Sigaraya son olarak Temmuz ve Ağustos 2025 döneminde zam yapılmıştı. O dönemki artışla birlikte birçok markanın fiyatı 70 TL seviyelerine yükselmişti. Ekim ayında beklenen yeni zam sonrası, sigara fiyatlarının markalara göre 75 ila 80 TL bandına çıkması bekleniyor.

Tüketici Yeni Zamdan Endişeli
Yeni zam haberinin ardından sigara kullanıcıları, fiyat artışlarının aralıklarla devam etmesinden endişe duyuyor. TBYD Başkanı Dündar ise fiyat artışlarının yalnızca vergiyle ilgili olmadığını, üretim ve lojistik maliyetlerindeki yükselişin de etkili olduğunu belirtti.
HABER MERKEZİ

