Canlı yayında yaptığı değerlendirmede Sayan, anne Kalaycıoğlu’nun kızının eski sevgilisi Vahap Canbay hakkında dile getirdiği iddialara sert tepki gösterdi. “Kızına kafa atan birini duyuyorsan, beklemeden gidip şikâyet edeceksin” diyen Sayan, yaşananların ihmal zinciriyle büyüdüğüne dikkat çekti.

“Bu Ülkede Polis Var, Gidin Şikâyet Edin”
Sayan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “‘Kızıma kafa attı’ demekle olmaz. Böyle bir durumda hemen emniyete gidilecek. Sonra ne oluyor? Karşı taraf ‘rapor var mı?’ diye soruyor. Eğer elinizde belge yoksa hak aramak zorlaşıyor.” Ünlü isim, yaşanan olayın ardından tüm ailelere çağrıda bulunarak, şiddet karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Ailelere Kritik Uyarı
Seda Sayan, benzer durumların tekrar yaşanmaması için ailelerin daha bilinçli hareket etmesi gerektiğini belirtti. “Evladınızın başına böyle bir şey gelirse beklemeyin. Bu ülkede polis var. Gidin ve hakkınızı arayın” sözleriyle dikkat çeken Sayan, özellikle gençlerin korunması adına erken müdahalenin önemine işaret etti.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Sayan’ın açıklamaları sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Birçok kullanıcı, ünlü sanatçının sözlerini desteklerken, bazıları ise olayın farklı boyutlarının da değerlendirilmesi gerektiğini savundu.
HABER MERKEZİ
