Savaştepe ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Balkan Sokak’ta park halinde bulunan bir otomobilde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Aracın motor kısmından yükselen dumanları fark eden çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
Kısa sürede büyüyen alevler otomobilin ön kısmını tamamen sararken mahalle sakinleri yangının çevredeki diğer araçlara ve binalara sıçramasından endişe etti. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın sokakta kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu.

İtfaiye Ekipleri Müdahale Etti
İhbar üzerine olay yerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Savaştepe Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Ekipler alevlere hızla müdahale ederek yangını kontrol altına aldı ve ardından soğutma çalışması gerçekleştirdi.
Yoğun çalışmalar sonucunda yangın çevreye sıçramadan söndürülürken, otomobil büyük ölçüde yanarak kullanılamaz hale geldi.

Can Kaybı Yaşanmadı
Yangında herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmaması teselli olurken, araç yangın sonrası adeta hurda yığınına döndü.
Aracının alevler içinde kalışını çaresizce izleyen otomobil sahibi büyük üzüntü yaşadı. Çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışılan araç sahibinin şok yaşadığı görüldü.

Yangının Nedeni Araştırılıyor
Emniyet güçleri ve itfaiye ekipleri yangının motor bölümünden çıktığını değerlendirirken, kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için teknik inceleme başlatıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Ömer Faruk KARATOSUN
