Balıkesir’in Edremit ilçesinde Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhu kurulan iftar sofralarıyla yaşatılmaya devam ediyor. Ramazan’ın 19. gününde düzenlenecek iftar programı kapsamında vatandaşlar bu kez Güre’de aynı sofrada buluşacak.
9 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan iftar programı, Güre Afrodit Otel restoran önü bahçede kurulacak. İftar saatinin 19.19 olduğu programda vatandaşlar oruçlarını birlikte açarak Ramazan’ın bereketini paylaşacak.
İftar davetine ilişkin yapılan çağrıda, komşularla aynı sofrada buluşarak Ramazan’ın bereketini paylaşmak ve birlik beraberlik duygusunu güçlendirmek amacıyla tüm vatandaşların programa davet edildiği belirtildi.

Güre’den Servis Kalkacak
İftar programına katılmak isteyen vatandaşlar için ulaşım kolaylığı da sağlanacak. Buna göre Güre Köy Meydanı’ndan saat 18.40’ta servis kaldırılacak ve vatandaşlar iftar alanına ücretsiz olarak ulaştırılacak.
Mahalle Evleri İftar İçin Ücretsiz Kullanılabilecek
Öte yandan Ramazan ayı boyunca Edremit Belediyesi’ne ait bazı mahalle evlerinin de iftar düzenlemek isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak tahsis edileceği açıklandı.
Bu kapsamda iftar organizasyonları için kullanılabilecek alanlar ve kapasiteleri şöyle:
- Darsofa Mahalle Evi – 250 kişi kapasiteli
- Tuzcumurat Mahalle Evi – 500 kişi kapasiteli
- Türkan Saylan Kültür Merkezi – 250 kişi kapasiteli
- Abdulcebbar Bülbül Taziye ve Kültür Evi – 500 kişi kapasiteli

Vatandaşların iftar organizasyonlarıyla ilgili bilgi almak veya rezervasyon oluşturmak için 444 85 10 / 1401 numaralı telefondan yetkililere ulaşabileceği belirtildi.
Yetkililer, Ramazan ayı boyunca kent genelinde farklı noktalarda kurulacak iftar sofralarıyla dayanışma ve paylaşma kültürünün yaşatılmaya devam edeceğini ifade etti.
Edremit’te Ramazan’ın bereketini birlikte yaşamak isteyen vatandaşlar, 9 Mart Pazartesi günü Güre Afrodit Otel bahçesinde kurulacak iftar sofrasında buluşacak.
Ömer Faruk KARATOSUN
