Balıkesir’in Edremit ilçesinde park halindeki bir otomobilin motor kısmından yükselen dumanlar kısa sürede alevlere dönüştü.
TUZCUMURAT’TA HAREKETLİ DAKİKALAR
Olay, Edremit ilçesi Tuzcumurat Mahallesi Akarsu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cadde kenarında park halinde bulunan bir otomobilin kaput kısmından aniden yoğun dumanlar yükselmeye başladı. Durumu fark eden mahalle sakinleri, yangının büyüme ihtimaline karşı vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu.
Kısa sürede motor bölümünü saran alevler, çevrede panik ve korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. İhbar üzerine olay yerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Edremit Grup Amirliği ekipleri ivedilikle sevk edildi.
İTFAİYENİN HIZLI MÜDAHALESİ FACİAYI ÖNLENDİ
Kısa sürede yangın mahalline ulaşan itfaiye ekipleri, alevlere profesyonel ekipmanlarla müdahale etti. Yoğun bir çalışma yürüten ekipler, yangını otomobilin kabin kısmına ve yakıt deposuna sirayet etmeden kontrol altına alarak söndürdü.
Yangın sonrası yapılan soğutma çalışmalarının ardından, alevlerin etkisiyle otomobilin ön kısmı tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Şans eseri olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadı.
KORKUTAN YANGININ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Yangın nedeniyle Akarsu Caddesi’nde trafik akışı bir süre kontrollü olarak sağlanırken, yanan aracın çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından ulaşım normale döndü.
İtfaiye ve polis ekipleri, park halindeki aracın motor kısmında başlayan yangının elektrik kontağından mı yoksa mekanik bir arızadan mı kaynaklandığını belirlemek üzere geniş çaplı bir inceleme başlattı.
PARK HALİNDEKİ OTOMOBİL ALEV ALDI
