Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Naci Görür Marmara Depreminden En Fazla Etkilenecek İlçeyi Açıklamıştı

İstanbul’da dün meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, megakentte büyük endişeye yol açtı. Sarsıntının ardından gelen artçılar ise halkta tedirginliği artırdı. Depremin ardından bilim dünyasında farklı görüşler öne çıkarken, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu sarsıntının henüz beklenen büyük Marmara depremi olmadığını vurguladı.

İstanbul’da dün meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, megakentte büyük endişeye

Daha önce yaptığı açıklamalarda olası büyük Marmara depreminin en çok zarar vereceği bölgeler üzerine konuşan Prof. Dr. Görür, özellikle Bursa’nın Gemlik ilçesine dikkat çekti. Görür, bu bölgenin Kuzey Anadolu Fayı’nın güney kolu üzerinde yer aldığını ve zemin yapısı itibarıyla büyük risk taşıdığını ifade etti.

Görür, “Gemlik’in altı tamamen deniz çökelleriyle dolu. Yani zemini çok zayıf ve fay hattı tam olarak bu bölgeden geçiyor. Bu yüzden olası bir büyük depremde Gemlik’in ciddi yıkım riski taşıdığını söyleyebiliriz,” açıklamasında bulundu. Ayrıca, geçmişte bu risk nedeniyle Gemlik’in taşınmasına ilişkin bir plan yapıldığını, ancak daha sonra siyasi nedenlerle bu projeden vazgeçildiğini hatırlattı.

s b045402817840a5feda148dbe36bc8253b28c875 - Marmara Bölge Gazetesi

“Hükümet zamanında bunu fark etti ve Gemlik’in taşınması için yasa çıkardı. Ancak bu uygulama, siyasetin devreye girmesiyle durduruldu. Gemlik’in taşınması şart, aksi halde depremde kurtuluş şansı yok,” diyen Görür, yetkililere yeniden çağrıda bulundu.

HABER MERKEZİ