Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Trakya, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Trabzon, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Kars ve Ağrı çevreleri ile Ordu ve Giresun’un iç kesimleri ve Van’ın doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Yağışların Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği bildirildi.
Rüzgârın genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyılarında ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimlerinde beklenen yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşları uyardı.
Yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtilerek dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN SAĞANAK VE POYRAZ UYARISI
İstanbul Valiliği, kent genelinde beklenen sağanak yağış ve kuvvetli rüzgâra ilişkin açıklama yaptı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre İstanbul’da 22 Temmuz Çarşamba gününden itibaren aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış görülecek.
Yağışların öğle saatlerinden sonra Avrupa Yakası’nın batı ilçeleri olan Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece’de başlaması bekleniyor. Akşam saatlerinde ise yağışların il genelinde yerel ve aralıklı olarak etkili olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL’DA PAZAR GÜNÜNE KADAR YAĞIŞ BEKLENİYOR
İstanbul’da yağışlı havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesi bekleniyor.
23-26 Temmuz tarihleri arasında kent genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği tahmin ediliyor.
Rüzgârın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden zaman zaman orta kuvvette, yer yer ise kuvvetli şekilde esmesi bekleniyor. Poyrazın hızının saatte 30-50 kilometreye, cumartesi günü ise kısa süreli olarak 40-60 kilometreye ulaşabileceği bildirildi.
Mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının perşembe gününden itibaren belirgin şekilde azalması ve mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altına düşmesi bekleniyor.
Valilik, sel, su baskını, yağış sırasında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
İŞTE 22 TEMMUZ BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
BURSA 36°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
ÇANAKKALE 36°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu.
İSTANBUL 34°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
KIRKLARELİ 34°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE
Kıyı kesimlerinin az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DENİZLİ 38°C
Parçalı ve az bulutlu.
İZMİR 38°C
Az bulutlu ve açık.
MANİSA 40°C
Parçalı ve az bulutlu.
MUĞLA 38°C
Az bulutlu ve açık.
AKDENİZ
Bölgenin batısının parçalı ve az bulutlu, doğusu ile iç kesimlerinin ise yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA 37°C
Parçalı ve az bulutlu.
ANTALYA 44°C
Az bulutlu ve açık.
BURDUR 36°C
Parçalı ve az bulutlu.
HATAY 33°C
Parçalı ve az bulutlu.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA 33°C
Parçalı ve az bulutlu.
ÇANKIRI 34°C
Parçalı ve az bulutlu.
ESKİŞEHİR 33°C
Parçalı ve az bulutlu.
KONYA 34°C
Parçalı ve az bulutlu.
BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU 31°C
Parçalı ve az bulutlu.
DÜZCE 34°C
Parçalı ve az bulutlu.
KASTAMONU 33°C
Parçalı ve az bulutlu.
ZONGULDAK 28°C
Parçalı ve az bulutlu.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ
Parçalı, zamanla çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile Ordu ve Giresun’un iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AMASYA 33°C
Parçalı ve az bulutlu.
RİZE 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
SAMSUN 30°C
Parçalı bulutlu.
TRABZON 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin ise parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı çevreleri ile Van’ın doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
ERZURUM 29°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
KARS 28°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
MALATYA 36°C
Az bulutlu.
VAN 30°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
DİYARBAKIR 41°C
Az bulutlu ve açık.
MARDİN 39°C
Az bulutlu ve açık.
SİİRT 39°C
Az bulutlu ve açık.
ŞANLIURFA 42°C
Az bulutlu ve açık.
DENİZLERDE HAVA
Batı Karadeniz, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgâr bekleniyor.
Kuvvetli rüzgâr nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar yaşanabileceği belirtilirken balıkçılar ve küçük tekne sahiplerinin dikkatli olmaları istendi.
Haber Merkezi
