Haftanın ilk takım dokunulmazlığı oyununda yarışmacılardan mangal konseptine uygun 9 farklı yemek hazırlamaları istendi. Menüde ızgara köfte, çöp şiş, t-bone steak, köz ızgara sebze, ciğer şiş, kuzu pirzola, tavuk kanat, yağlı kara, karides ızgara ve Adana kebap gibi lezzetler yer aldı.
Şeflerin verdiği 50 dakikalık sürenin ardından hazırlanan tabaklar tek tek değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda haftanın ilk dokunulmazlık oyununu kırmızı takım kazandı.
Mavi Takım Yeniden YarıştıTakım oyununu kaybeden mavi takım yarışmacıları bu kez bireysel dokunulmazlık için yeniden mutfağa girdi. Siyah önlüklerini giyen yarışmacılardan bu turda Paris Brest hazırlamaları istendi.
30 dakikalık sürenin sonunda şefler en başarılı tabakları değerlendirdi. Finale Muhammed ve Armağan kaldı. Gecenin sonunda bireysel dokunulmazlığın sahibi Armağan oldu.
Ayşe Eleme PotasındaBireysel dokunulmazlığı kazanan Armağan, eleme potasına göndereceği ismi belirledi. Armağan’ın tercihi sonucunda haftanın ilk eleme adayı Ayşe oldu.
Bu kararın ardından mavi takımda ikinci eleme adayını belirlemek için oylamaya geçildi.
Koray da Potaya GirdiTakım yarışmacılarının yaptığı eleme oylamasında en fazla adı yazılan isim Koray oldu. Böylece MasterChef Türkiye’de yeni haftanın ilk iki eleme adayı belli oldu.
Haftanın ilk eleme potasına giren isimler:
- Ayşe
- Koray
MasterChef Türkiye’de haftanın ilk dokunulmazlık oyununun ardından eleme potası da şekillenmeye başladı. Kırmızı takım gecenin kazananı olarak potadan uzak kalırken, mavi takımda Ayşe ve Koray eleme adayları arasına girdi.
HABER MERKEZİ




