Gazeteci Alican Uludağ’ın aktardığına göre, mahkeme 16 Mayıs’ta görülen duruşmada Sedat Peker’in talebini kabul etmedi ve davanın bir sonraki duruşmasını 28 Kasım 2025 tarihine erteledi.
Sedat Peker’in bir süredir Türkiye’ye dönüş sinyalleri verdiği iddia ediliyordu. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı öne sürülen telefon görüşmeleri ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in sosyal medya üzerinden yaptığı imalı paylaşım bu iddiaları güçlendirmişti.
Yönter’in “Her şeyin bir vakti var… Selam olsun vakt-i merhunu bekleyene…” şeklindeki paylaşımı, kamuoyunda “Peker geri mi dönüyor?” sorularını gündeme getirmişti. Ancak mahkemenin son kararıyla birlikte bu ihtimal en azından şimdilik ortadan kalkmış oldu.
HABER MERKEZİ