Sonbahar, doğaseverler ve kamp tutkunları için yılın en özel dönemlerinden biri. Yaprakların sarı, turuncu ve kırmızı tonlarına büründüğü bu mevsimde Balıkesir’in eşsiz doğası, karavan ve çadır kampı yapmak isteyenlere unutulmaz fırsatlar sunuyor. Sessizliğin, kuş seslerinin ve temiz havanın hâkim olduğu bölgeler hem huzur arayanları hem de maceraya atılmak isteyenleri cezbediyor.

Çataldağ: Huzurun Adresi
Balıkesir’in Çataldağ bölgesi, sonbaharda kamp yapmak isteyenlerin gözdesi. Ormanın içinde yer alan geniş kamp alanları, temiz havası ve doğal yürüyüş parkurları ile dikkat çekiyor. Şehir gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için ideal olan Çataldağ, hem çadır kurmak isteyenlere hem de karavan sahiplerine uygun alanlar sunuyor. Ayrıca doğa yürüyüşleri için işaretlenmiş patikaları sayesinde ziyaretçilere güvenli bir keşif imkânı sağlıyor.

Kazdağları: Doğa ve Mistisizm Bir Arada
Kazdağları, yalnızca Balıkesir’in değil Türkiye’nin en popüler kamp rotaları arasında yer alıyor. Sonbaharda dökülen yaprakların oluşturduğu renk cümbüşü, bölgeyi adeta bir tabloya çeviriyor. Karavan kampı yapanlar için deniz ve orman manzaralı noktalar öne çıkarken, fotoğraf tutkunları için de eşsiz kareler sunuyor. Özellikle serin havası ve gündüz sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte bu dönemde kamp yapmak çok daha keyifli hale geliyor.
Kocavşar, İvrindi ve Dursunbey: Gizli Cennetler
Balıkesir’in keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri arasında Kocavşar, İvrindi ve Dursunbey bulunuyor.
Kocavşar: Yeşil yaylaları ve sessiz ormanları ile doğa fotoğrafçıları ve huzur arayan kampçılar için eşsiz bir nokta.
İvrindi: Vadiler ve küçük göletlerle çevrili doğal alanlarda sonbaharın tüm renklerini görmek mümkün.
Dursunbey: Serin ormanları ve geniş kamp alanlarıyla hem ailelere hem de arkadaş gruplarına hitap eden ideal bir durak.

Öne Çıkan Diğer Kamp Alanları
Balıkesir’in kamp rotaları arasında yalnızca bilinen noktalar değil, farklı deneyimler sunan alanlar da dikkat çekiyor.
Savaştepe: Sonbaharın canlı renklerini en net şekilde görebileceğiniz bölgelerden biri.
Manyas Kuş Cenneti: Kuş gözlemciliği yapmak isteyen kampçılar için benzersiz bir durak.
Edremit Körfezi çevresi: Hem deniz hem doğa manzarası eşliğinde kamp yapabileceğiniz geniş alanlara ev sahipliği yapıyor.

Balıkesir, Sonbaharın Tüm Renklerini Sunuyor
Balıkesir, sonbaharın sunduğu tüm renkleriyle kampçılar için unutulmaz deneyimler vaat ediyor. Çadırınızı ya da karavanınızı alıp bu rotalara yola çıkarak doğayla iç içe vakit geçirebilir, şehir stresinden uzaklaşabilirsiniz.
Sıla Solaklar VERİM

