Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yaşam Haberleri

Kavurucu Sıcakta Böyle Serinlediler!

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde kavurucu yaz sıcakları, sadece insanları değil, sokak hayvanlarını da olumsuz etkiliyor. Kahta Belediyesi, barınakta bulunan hayvanların bu sıcaklardan zarar görmemesi için özel önlemler aldı.

VİDEOYU PAYLAŞ

Fıskiye ve Gölgeliklerle Serinletme

Kahta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 500 köpek kapasiteli 6 ayrı üniteden oluşuyor. Merkezdeki yaşam alanlarına yeşil tente gölgelikler yerleştirilirken, sıcak havalarda su fıskiyeleri devreye sokularak hayvanların serinlemesi sağlanıyor.

Günlük olarak düzenli beslenmeleri sağlanan köpekler, tenteler ve fıskiyeler sayesinde gölgede ve serin bir ortamda vakit geçiriyor. Kediler ise özel olarak ayrılan alanlarda klimalarla serinletiliyor.

Tedavi ve Kısırlaştırma Programı

Köylerden ve çevre ilçelerden toplanan sokak hayvanlarının ilk muayeneleri barınakta yapılıyor. Tedavi ve aşı işlemleri tamamlandıktan sonra kısırlaştırma programına alınan hayvanların cerrahi operasyonları gerçekleştiriliyor. Operasyon sonrası kuduz aşıları yapılıp çipleri takılıyor ve kulak küpeleri ile kayıt altına alınıyor.

AW513940 02 - Marmara Bölge Gazetesi

Başkan Hallaç: “Hayvanlarımızı Kavurucu Sıcaktan Koruyoruz”

Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, barınağın son dönemde geliştirilerek bölgeye hitap eden modern bir merkez hâline geldiğini belirtti. Hallaç, “Hayvan barınağımızı son zamanlarda epey geliştirdik. Yazın kavurucu sıcağı sadece insanları değil, hayvanları da çok kötü etkiliyor. Bu nedenle görevli arkadaşlarımız günün belirli saatlerinde köpekleri fıskiyelerle serinletiyor, kediler ise klimalarla korunuyor” dedi.

Kahta Belediyesi’nin aldığı bu önlemler, bölgedeki sokak hayvanlarının sıcak yaz günlerini daha sağlıklı ve konforlu geçirmesine katkı sağlıyor.

İHA

DİĞER VİDEOLAR