Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karesi’de Apartman Yangını!

Karesi ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde bir apartmanın dördüncü katında çıkan yangın, çevrede kısa süreli paniğe neden oldu. Mutfak bölümünde başlayan alevler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Karesi ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde bir apartmanın dördüncü katında çıkan yangın,

Yangın, Balıkesir’in Karesi ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi Sunak Sokak’ta bulunan bir apartmanın dördüncü katındaki dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, dairenin mutfak bölümünde henüz kesin olarak belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Mutfaktan yükselen alevleri ve pencerelerden yayılan yoğun dumanı fark eden çevredeki vatandaşlar, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler sevk edildi.

WhatsApp Image 2026 07 27 at 20.58.37 2 - Marmara Bölge Gazetesi

İTFAİYE EKİPLERİ HIZLA MÜDAHALE ETTİ

Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, apartmanın dördüncü katındaki daireye girerek yangına müdahale etti. Mutfak bölümünde yoğunlaşan alevler, ekiplerin koordineli çalışması sonucunda diğer odalara ve çevredeki dairelere sıçramadan kontrol altına alındı.

Yangının büyümeden söndürülmesiyle apartmanda yaşanabilecek daha büyük bir tehlikenin önüne geçildi. Ekiplerin hızlı ve etkili müdahalesi, çevrede bulunan vatandaşlara da rahat bir nefes aldırdı.

WhatsApp Image 2026 07 27 at 20.58.37 1 - Marmara Bölge Gazetesi

BİNADAKİ YOĞUN DUMAN TAHLİYE EDİLDİ

Alevlerin tamamen söndürülmesinin ardından itfaiye ekipleri, apartman içerisinde biriken yoğun dumanın tahliye edilmesi için çalışma başlattı. Dairede ve binada yeniden alevlenme ihtimaline karşı kapsamlı soğutma çalışmaları da gerçekleştirildi.

Yangın sırasında pencerelerden yükselen yoğun duman nedeniyle çevrede kısa süreli panik yaşandı. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı öğrenildi.

WhatsApp Image 2026 07 27 at 20.58.38 - Marmara Bölge Gazetesi

MUTFAKTA MADDİ HASAR OLUŞTU

Yangın sonucunda dairenin mutfak bölümünde maddi hasar meydana geldi. Evde bulunan bazı eşyaların alevler ve yoğun dumandan zarar gördüğü belirtildi.

Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla ilgili ekipler tarafından inceleme başlatıldı. İlk değerlendirmelerde yangının mutfak bölümünden çıktığı tespit edilirken, olayla ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi.

Ömer Faruk KARATOSUN