İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), 24-25 Mart tarihlerinde kent genelinde yaşanacak su kesintilerine ilişkin detayları paylaştı. Yapılan açıklamaya göre kesintiler, ağırlıklı olarak ana boru arızaları ve elektrik kaynaklı sorunlardan dolayı meydana geliyor.
Özellikle Bergama, Narlıdere, Urla ve Çiğli ilçelerinde farklı saat aralıklarında su kesintileri uygulanıyor.
Bergama’da Su Kesintisi Ne Zaman Bitecek?
Bergama’nın Maltepe Mahallesi’nde 24 Mart 2026 tarihinde saat 17.00 ile 19.00 arasında yaklaşık 2 saat süren bir kesinti yaşanıyor.
Yetkililer, kesintinin ana boru arızasından kaynaklandığını belirtirken çalışmaların planlanan saat içinde tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

Narlıdere’de 5 Saatlik Kesinti
Narlıdere ilçesinde Atatürk ve 2. İnönü mahallelerinde su kesintisi daha uzun sürdü.
24 Mart’ta saat 13.20’de başlayan kesintinin saat 18.20’ye kadar devam etmesi bekleniyor. Bu kesintinin nedeni ise elektrik arızası olarak açıklandı.
Urla’da İki Ayrı Mahalle Etkilendi
Urla’da ise iki farklı mahallede kesinti yaşanıyor.
Sıra Mahallesi’nde 16.50 ile 19.50 saatleri arasında yaklaşık 3 saatlik kesinti uygulanırken, İçmeler Mahallesi’nde ise 15.35 ile 17.00 saatleri arasında daha kısa süreli bir kesinti gerçekleşti.
Her iki kesintinin de ana boru arızasından kaynaklandığı bildirildi.
Çiğli’de Yarın Kesinti Var
Çiğli ilçesinde yaşayan vatandaşlar için ise kesinti 25 Mart tarihinde uygulanacak.
Ahmet Efendi ve Balatçık mahallelerinde saat 09.00 ile 12.00 arasında yaklaşık 3 saat su verilemeyecek.
İZSU, kesintinin havaalanı şosesi alt geçidindeki ana boru arızası nedeniyle hat vanasının kapatılması sonucu gerçekleşeceğini duyurdu.
Vatandaşlar Saatleri Takip Ediyor
İzmir genelinde yaşanan bu kesintiler, özellikle akşam saatlerinde suya ihtiyaç duyan vatandaşları yakından ilgilendiriyor.
Yetkililer, belirtilen saatler dışında su kesintisi yaşanmaması için çalışmaların hızla sürdüğünü belirtirken, vatandaşların tedbirli olmaları ve su kullanımını planlamaları istendi.
Haber Merkezi
