Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına ve diplomasının iptal edilmesine sert tepki gösterdi. Akın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hukukun üstünlüğüne ve demokrasinin korunmasına vurgu yaparak, yaşananları demokrasiye açık bir müdahale olarak nitelendirdi.
Millet iradesiyle seçilmiş bir kamu görevlisinin evinin önüne polis yığılmasıyla gözaltına alınmasının, hukuk devletine ve demokrasiye olan inancı derinden sarstığını belirten Akın, “Bu uygulamalar ile zararı partimiz ya da Ekrem Başkanımız değil, demokrasimiz görmektedir” dedi.
Ayrıca, İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Akın, “35 yıl önce alınmış bir diplomanın iptali, sadece hukukun değil, aklın ve vicdanın da sınandığı bir karar olarak karşımızda duruyor” ifadelerini kullandı.
Hukuksuzluğun ve antidemokratik uygulamaların sistematik hale geldiğini söyleyen Akın, “Demokrasimiz, 86 milyonun adaletine ve milletimizin ferasetine emanettir. Çünkü biliyoruz ki asıl karar mercii halktır ve er ya da geç adalet de demokrasi de gerçek yerini bulacaktır” dedi.
Ahmet Akın, bu süreçte Ekrem İmamoğlu’nun yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, demokrasi mücadelesinin süreceğini vurguladı.
HABER MERKEZİ