Trendyol Süper Lig ekiplerinden ikas Eyüpspor’da teknik direktörlük görevine Orhan Ak getirildi. Kulüp Asbaşkanı Fatih Kulaksız, 13 Ekim 2025 tarihinde yaptığı açıklamayla anlaşmayı kamuoyuna duyurdu. Kulaksız, “Teknik direktör Orhan Ak ile prensipte önümüzdeki 3 yıl için anlaşma sağladık. Resmi imzalar 13 Ekim Pazartesi günü saat 16.00’da Kemerburgaz Eyüpspor Tesisleri’mizde basına açık bir şekilde gerçekleştirilecektir. Her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Zorlu Başlangıcın Ardından Değişim
Süper Lig’de bu sezon ilk sekiz haftada istediği performansı sergileyemeyen ikas Eyüpspor, 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyetle ligin alt sıralarında yer aldı. Beklentilerin uzağında kalan bu tablo sonrası teknik direktör Selçuk Şahin görevinden istifa etmişti. Yönetim, yaşanan sürecin ardından takımı yeniden canlandırmak amacıyla deneyimli çalıştırıcı Orhan Ak’la el sıkıştı.
Üç Yıllık Proje Hedefi
Eyüpspor yönetimi, yeni teknik direktörle uzun soluklu bir proje yürütmeyi planlıyor. Fatih Kulaksız’ın açıklamasındaki “üç yıl” vurgusu, yönetimin istikrarlı bir yapı kurma isteğini ortaya koydu. Orhan Ak yönetiminde hem altyapıdan yetişen genç futbolcuların daha fazla süre alması hem de takımın modern futbol anlayışına uygun bir kimlik kazanması hedefleniyor.

Orhan Ak’ın Futbolculuk ve Teknik Direktörlük Kariyeri
Futbolculuk döneminde Galatasaray, Trabzonspor, Antalyaspor ve İstanbulspor gibi önemli kulüplerde forma giyen Orhan Ak, aktif futbol yaşamının ardından teknik adamlığa adım attı. Başakşehir ve Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın yardımcı antrenörü olarak görev yapan Ak, sonrasında Kasımpaşa’da teknik direktörlük yaptı. Disiplinli çalışma anlayışı, savunma kurgusundaki başarısı ve oyuncularla güçlü iletişimiyle tanınan Ak, Eyüpspor’un yeni yapılanmasında önemli bir rol üstlenecek.

İmza Töreni 13 Ekim’de Gerçekleştiriliyor
Yeni teknik direktör Orhan Ak, resmi olarak 13 Ekim 2025 Pazartesi günü saat 16.00’da Kemerburgaz Eyüpspor Tesisleri’nde düzenlenecek törenle sözleşmeye imza atacak. Basına açık yapılacak törende Kulüp Başkanı Murat Özkaya ve Asbaşkan Fatih Kulaksız da yer alacak.
HABER MERKEZİ
