Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hafize Gaye Erkan Geri Mi Dönüyor!

Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Yatırım ve Finans Ofisi’nin başına geçeceği söylentileri, Ankara kulislerinde geniş yankı uyandırdı. Nefes gazetesi yazarı Nuray Babacan’ın haberine göre, bu atama ihtimali hükümet çevrelerinde ciddi tartışmalara sebep olmuş durumda.

Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan

Ekonomik krizle mücadelede mevcut Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in öncülüğünde yürütülen program devam ederken, Cumhurbaşkanlığı çatısı altındaki bu yeni yapılanmanın “paralel bir ekonomi yönetimi” oluşturabileceği endişeleri konuşuluyor. İktidar kulislerinden sızan bilgilere göre, böyle bir çift başlı yapı oluşursa, ekonomideki kırılganlığın daha da artmasından çekiniliyor.

Nuray Babacan, köşe yazısında, ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Tom Barrack ile Hafize Gaye Erkan arasındaki yakınlığın da bu atama iddialarını güçlendiren faktörlerden biri olarak değerlendirildiğini yazdı.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Dijital Dönüşüm Ofisi, Finans Ofisi, İnsan Kaynakları Ofisi ve Yatırım Ofisi tek çatı altında toplanarak “Yatırım ve Finans Ofisi” adıyla yeniden yapılandırılmıştı. Bu yeni yapının başına Hafize Gaye Erkan’ın getirileceği söylentileri, siyasi çevrelerde bir süredir fısıltı halinde dolaşıyor.

Ankara’da konuşulanlara göre bu hamle, ekonomide yeni bir rota arayışının sinyali olarak yorumlanıyor. Ancak kulislerde, “iki başlı ekonomi yönetimi zaten hassas dengede duran piyasayı iyice sarsar” görüşü ağır basıyor.

HABER MERKEZİ