Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video Haberler

Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişme: Eski Valinin Eşi Tutuklandı!

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in eşi Handan Sonel, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 15’e yükseldi.

VİDEOYU PAYLAŞ

Tunceli ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından ortaklaşa yürütülen Gülistan Doku soruşturmasının ikinci dalga operasyonunda çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Operasyon kapsamında ilk olarak 15 şüpheli gözaltına alınırken, dün sabah düzenlenen yeni operasyonla 2 kişi daha yakalandı. Böylece gözaltındaki şüpheli sayısı 17’ye çıktı.

Güvenlik korucusu tutuklandı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan güvenlik korucusu F.Ö., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. F.Ö., “kasten öldürmeye yardım” ile “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamalarıyla tutuklandı.

Hafriyat işiyle uğraştığı belirtilen O.Y. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gulistan Doku Sorusturmasinda Yeni Gelisme Eski Valinin Esi Tutuklandi 2 - Marmara Bölge Gazetesi

Üç isim geniş güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edildi

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in eşi Handan Sonel, güvenlik korucusu Yılmaz Arslan ve ACA Bilişim şirketinin sahibi Mehmet Aca, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Mehmet Aca, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkeme tarafından “bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme veya orada kalma” ile “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlarından tutuklandı.

Gulistan Doku Sorusturmasinda Yeni Gelisme Eski Valinin Esi Tutuklandi 1 - Marmara Bölge Gazetesi

Handan Sonel hakkında tutuklama kararı

Adliyedeki sorgusu tamamlanan Handan Sonel de “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Handan Sonel’in tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Son tutuklama kararıyla Gülistan Doku soruşturması kapsamında tutuklu bulunan şüphelilerin sayısı 15’e ulaştı.

Gülistan Doku 2020 yılından beri kayıp

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan, 5 Ocak 2020 tarihinde Tunceli’de kaybolmasının ardından bir daha haber alınamadı.

Genç öğrencinin bulunması amacıyla yıllar boyunca birçok bölgede arama çalışması gerçekleştirilirken, olayla ilgili soruşturma Tunceli ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından çok yönlü olarak sürdürülüyor.

İHA

DİĞER VİDEOLAR