Gönen’in kırsal Tırnova Mahallesi’nde 4 Ağustos öğle saatlerinde başlayan yangın, yerleşim yerine yakın konumu ve çevredeki çam ağaçları nedeniyle vatandaşlarda büyük endişeye yol açtı. Mezarlığın arkasındaki çamlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüme riski taşırken, görevli ekiplerin eş zamanlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Olay yerine ilk olarak Gönen İtfaiye Grup Amirliği ekipleri ulaştı. Ardından Orman İşletme Müdürlüğü, Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gönen Belediyesi Zabıta ekipleri yangına destek vererek alevlerin yayılmasını engelledi. Yangının etkili olduğu bölgede bulunan arı kovanlarının bir kısmı da alevlerden zarar gördü. Maddi hasarın net boyutu yapılacak hasar tespit çalışmalarıyla belirlenecek.

Faciaya Ramak Kala Önlem
Ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde yangın ormanlık alana ulaşmadan söndürülürken, büyük bir çevre felaketinin eşiğinden dönüldü. Yangında can kaybı yaşanmazken, bazı arı kovanlarının yandığı ve bölgede tarımsal faaliyette bulunan vatandaşların zarar gördüğü öğrenildi. Yetkililer, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlattı.
İHA
