Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gezi Tekneleri Alabora Oldu, 9 Kişi Hayatını Kaybetti

Çin’in güneybatısında yer alan Guicou eyaletinde, Liuçong Nehri üzerinde bulunan Dongfeng su rezervuarında gerçekleşen trajik bir kazada dört gezi teknesi fırtınaya yakalanarak alabora oldu. Olayda ilk belirlemelere göre 9 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişiye ise halen ulaşılamadı.

Çin'in güneybatısında yer alan Guicou eyaletinde, Liuçong Nehri üzerinde bulunan

Devlet televizyonu CCTV’nin aktardığına göre, dün öğleden sonra aniden çıkan şiddetli fırtına esnasında teknelerde bulunan 80’i aşkın yolcu suya düştü. Kurtarma çalışmaları sonucunda çok sayıda kişi sağ kurtarılırken, hayatını kaybedenlerin sayısı da resmi olarak açıklandı.

İlk raporlar yalnızca 2 teknenin devrildiğini bildirse de, daha sonra yapılan açıklamalarda yolcu taşımayan 2 teknenin daha devrildiği ve bu teknelerde bulunan 7 kişilik mürettebatın kendi çabalarıyla kıyıya ulaşarak kurtulduğu belirtildi.

cin ile bae arasinda 5 yillik lng anlasmasi oc2h cover.jpg - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Kaza sonrası açıklama yapan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, kayıp şahsın bulunması ve yaralıların tedavisi için tüm imkanların seferber edilmesi talimatını verdi.

Talihsiz olay, Çin’de 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı takip eden resmi tatil döneminde yaşanırken, ülkede aynı gün Cıciang eyaletinde meydana gelen başka bir kazada gezi helikopterinin düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

HABER MERKEZİ