Dokunulmazlık Kimin Oldu?
MasterChef Türkiye'de haftanın ilk takım oyununda yarışmacılardan patatesin ön planda olduğu farklı yemekler hazırlamaları istendi. Şeflerin belirlediği menüde hem Türk mutfağından hem de dünya mutfağından lezzetler yer aldı. Yarışmacılar 45 dakika içerisinde kendilerine verilen yemekleri en başarılı şekilde hazırlamak için mücadele etti.
Gecenin menüsünde şu yemekler yer aldı:
Bavyera usulü patates salatası
Sütlü patates çorbası
Patatesli hingel
Tavuklu sandal patates
Erzurum patates dolması
Gatto di patate
Zwetchgenknödel
Şeflerin yaptığı değerlendirme sonucu Kırmızı Takım dokunulmazlığı kazandı.
Kübra Bireysel Dokunulmazlığı Kazandı
Takım oyununu kaybeden mavi takım yarışmacıları, bu kez bireysel dokunulmazlık için mutfağa girdi. Siyah önlüklerini giyen yarışmacılardan tahin ve pekmez kullanarak yaratıcı bir yemek hazırlamaları istendi.
Şefler, yarışmacılara tabaklarını tamamlamaları için 45 dakika süre verdi. Süre boyunca yarışmacılar hem lezzet hem de sunum açısından rakiplerinin önüne geçmeye çalıştı. Tadımların ardından başarılı bulunan isimler arasından Kübra ve Muhammed finale kaldı.
İki yarışmacı arasında yapılan son değerlendirme sonucunda gecenin en başarılı tabağını hazırlayan Kübra, bireysel dokunulmazlığın sahibi oldu.
3 Kasım’da Kimler Eleme Potasına Girdi?
Bireysel dokunulmazlığı kazanan Kübra, eleme potasına göndereceği yarışmacıyı belirleme hakkını elde etti. Kübra'nın tercihi Tolgahan oldu. Böylece haftanın ilk eleme adayı Tolgahan olarak açıklandı.
Ardından mavi takım yarışmacıları ikinci eleme adayını belirlemek için oylamaya geçti. Takım içerisinde yapılan oylama sonucunda en fazla oyu alan Ayşe, haftanın ikinci eleme adayı oldu. Böylece 3 Kasım Salı akşamı yapılan ilk dokunulmazlık mücadelesinin ardından eleme potasına giren isimler kesinleşti.
İlk İki Eleme Adayı Belirlendi
MasterChef Türkiye'de 3 Kasım 2026 Salı akşamı yaşanan gelişmelerin ardından sonuçlar şöyle şekillendi:
Takım dokunulmazlığını kazanan: Kırmızı takım
Dokunulmazlığı kaybeden: Mavi takım
Bireysel dokunulmazlığı kazanan: Kübra
1. eleme adayı: Tolgahan
2. eleme adayı: Ayşe
HABER MERKEZİ