Komedyen Deniz Göktaş’ın “Ölü Deniz” adlı stand-up gösterisindeki ifadeleri nedeniyle tutuklanmasının ardından kamuoyunda tartışmalar sürüyor. Sanat dünyasından birçok isim Göktaş’a destek verirken, oyuncu Farah Zeynep Abdullah da X hesabından yaptığı paylaşımla gündeme geldi.
Abdullah, yalnızca Deniz Göktaş’ın tutuklanmasını değil, son dönemde kamuoyunda tartışma yaratan gözaltı ve yargı süreçlerini de eleştiren ifadeler kullandı.

“Asıl İtibarsızlaştırılan Adalet Oluyor”
Paylaşımında yargı süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Farah Zeynep Abdullah, ifadeye çağrılması halinde gelebilecek kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonları eleştirerek, yaşananların kamuoyunda olağanlaştırıldığını savundu.
Ünlü oyuncu, “Asıl itibarsızlaştırılan adalet oluyor.” ifadelerini kullanarak, yaşanan sürecin hukuk sistemine zarar verdiğini öne sürdü.
“Mahkemeye Gidip Şaka Açıklamak Çok Komik Bir Olay”
Abdullah, komedyenlerin sahnede yaptıkları espriler nedeniyle yargılanmasını da eleştirerek, “Mahkemeye gidip şaka açıklamak başlı başına çok komik bir olay.” değerlendirmesinde bulundu.
Açıklamasında tanınmış isimlere yönelik uygulamaların bir “güç gösterisi” olduğu yönündeki görüşünü paylaşan oyuncu, bu durumun hedef alınan kişilere yönelik toplumsal sempatiyi artırdığını savundu.

“Sanatçı Toplumun İçinden Biridir”
Farah Zeynep Abdullah, sanatçıların toplumdan ayrı bir konumda görülmemesi gerektiğini belirterek, “Sanatçı toplumun aynasıdır” söylemine de değindi.
Sanatçıların fikirlerini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini savunan Abdullah, düşüncelerini dile getiren kişilerin suçlu gibi gösterilmesinin topluma saygısızlık olduğunu ifade etti.
Deniz Göktaş‘ın Serbest Kalmasını Diledi
Paylaşımının sonunda Deniz Göktaş’ın yaşanan süreci güçlü şekilde karşılayacağını düşündüğünü belirten Farah Zeynep Abdullah, komedyenin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşmasını temenni etti.
Ünlü oyuncunun açıklamaları kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, paylaşım çok sayıda kullanıcı tarafından yorumlandı ve yeniden paylaşıldı.
HABER MERKEZİ
