Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Et Fiyatlarına Yüzde 80’e Varan Zam!

Ramazan ayında yapılan fiyat denetimlerine ve fırsatçılara yönelik uyarılara rağmen, sofraların vazgeçilmezi kırmızı ve beyaz ette fiyat artışları tavan yaptı. Merkez Bankası’nın yayımladığı çalışmaya göre, Ramazan ayında et fiyatları yüzde 75-80 oranında zamlandı. Özellikle işlenmemiş gıda ürünlerinde yaşanan fahiş artışlar, vatandaşın cebini yaktı.

Ramazan ayında yapılan fiyat denetimlerine ve fırsatçılara yönelik uyarılara rağmen,

“Merkezin Güncesi” blog sayfasında yayımlanan analizde, Ramazan döneminde işlenmemiş gıda ürünlerinde fiyatların hızla yükseldiği tespit edildi. Buna karşın, işlenmiş gıdada ise fiyat artışları daha sınırlı kaldı. Yani sofralara gelen zam, en çok çiğ et ve sebze-meyve gibi ürünlerde kendini gösterdi.

Uyarılar Dinlenmedi, Denetimler Yetersiz Kaldı

Ramazan öncesinde yapılan “fiyatları artırmayın” çağrılarına rağmen, bazı fırsatçılar bu dönemi değerlendirmekten geri durmadı. Denetim ekipleri piyasada kontrol sağlamak için yoğun çaba gösterse de, kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki artış engellenemedi.

1797616 - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Muhammed Bahça, Simin Bayraktar ve Aslıhan Atabek Demirhan tarafından hazırlanan raporda, “Ramazan ayının gıda ve alkolsüz içecek fiyatları üzerindeki yukarı yönlü baskının temel olarak işlenmemiş gıda ürünleri kaynaklı olduğunu görüyoruz,” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, raporda bu durumun sahadaki gözlemlerle de birebir örtüştüğü vurgulandı.

HABER MERKEZİ