Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelli ve Yaşlılara Mayıs Ayı Müjdesi: Ödemeler Hesaplara Yatıyor

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mayıs ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının ödenmeye başlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, bu kapsamda toplam 6,2 milyar lira tutarındaki ödemelerin hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmaya başladığını belirtti.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur

“Hesaplara Yatırmaya Başladık”

Bakan Göktaş yaptığı açıklamada, sosyal yardım programlarının insan odaklı ve hak temelli bir yaklaşımla yürütüldüğünü vurgulayarak, yaşlı ve engelli bireylerin toplumda bağımsız bir yaşam sürdürebilmeleri için her alanda destek sunmaya devam ettiklerini söyledi. Eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ekonomiye kadar birçok alanda kapsamlı hizmetler sunduklarının altını çizen Göktaş, “Bu doğrultuda mayıs ayı için 3,5 milyar lira yaşlı aylığı, 2,7 milyar lira engelli aylığı olmak üzere toplam 6,2 milyar lira tutarındaki ödemeleri hesaplara yatırmaya başladık” dedi.

Toplumsal Katılım Vurgusu

Engelli ve yaşlı bireylerin toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarının önemine değinen Bakan Göktaş, devletin koruyucu ve kapsayıcı sosyal politika anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, ödemelerin tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

HABER MERKEZİ