Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektrikler Gidecek! Çanakkale’nin 6 İlçesi İçin UEDAŞ’tan Kritik Uyarı!

UEDAŞ tarafından yayımlanan planlı çalışma programına göre 26 Haziran Cuma günü Çanakkale’nin birçok ilçe, mahalle ve köyünde bakım, onarım, abone bağlantısı ve AG tesis çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek kesintilerden etkilenecek vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gerekli hazırlıkları önceden yapmaları istendi.

UEDAŞ tarafından yayımlanan planlı çalışma programına göre 26 Haziran Cuma

UEDAŞ tarafından açıklanan planlı bakım ve yatırım programı kapsamında 26 Haziran Cuma günü Çanakkale genelinde elektrik kesintileri uygulanacak. Elektrik şebekesinin daha güvenli ve kesintisiz hizmet verebilmesi amacıyla gerçekleştirilecek çalışmalar nedeniyle Ayvacık, Bayramiç, Ezine, Gelibolu, Lapseki ve Merkez ilçelerinde belirlenen saatlerde enerji verilemeyecek.

Yetkililer, planlı elektrik kesintilerinin bakım, OG hat çalışmaları, AG tesis çalışmaları, hat uzaklaştırma ve yeni abone bağlantıları nedeniyle yapılacağını belirterek, vatandaşların elektrikle çalışan cihazlarını koruma altına almaları ve günlük planlarını kesinti saatlerine göre düzenlemeleri gerektiğini bildirdi.

Ayvacık’ta AG Tesis Çalışması Yapılacak

26 Haziran Cuma günü 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Ayvacık ilçesine bağlı Behram Mahallesi ile Behramkale bölgesinde AG tesis çalışması nedeniyle planlı elektrik kesintisi uygulanacak.

Bayramiç ve Ezine’de OG Hat Bakımı

Bayramiç ilçesinde 09.30-11.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek OG hat bakım çalışmaları kapsamında;

  • Zerdalilik
  • Zeytinli
  • Işıklar

mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak.

Aynı saatlerde Ezine ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi de planlı kesintiden etkilenecek.

Gelibolu’da Birçok Köy Elektriksiz Kalacak

Gelibolu ilçesinde 09.00-14.00 saatleri arasında yapılacak OG hat bakım çalışmaları nedeniyle şu bölgelerde elektrik kesintisi uygulanacak:

  • Pazarlı
  • Ilgardere
  • Cumalı
  • Sütlüce
  • Bayırköy
  • Ilgardere Mucavir Alanı

Yetkililer, bölgedeki çalışmaların planlanan sürede tamamlanmasının hedeflendiğini ancak teknik nedenlere bağlı olarak sürede değişiklik yaşanabileceğini ifade etti.

ELEKTRIK 1 - Marmara Bölge Gazetesi

Lapseki’de Mahalle ve Sokak Bazlı Kesinti

Lapseki ilçesinde de gün boyunca farklı çalışmalar gerçekleştirilecek.

10.30-14.30 saatleri arasında OG hat uzaklaştırma çalışmaları nedeniyle;

  • Kemiklialan Mahallesi Şenlik Mevkii
  • Umurbey Merkez’de Çiftlikovası 1, 5, 7, 8, 11, 12, 19 ve 22 numaralı bölgeler

elektrik kesintisinden etkilenecek.

Ayrıca Şahinli Mahallesi’nde 09.00-17.00 saatleri arasında AG tesis çalışması nedeniyle enerji kesintisi uygulanacak.

Çanakkale Merkez’de Çok Sayıda Sokakta Kesinti

Çanakkale Merkez ilçesinde ise planlı çalışmalar kapsamında farklı saatlerde elektrik kesintileri yapılacak.

14.00-16.00 saatleri arasında Hamidiye Mahallesi’nde;

  • Uluş
  • Oğuz Kağan
  • Adatepe
  • Fatih
  • Yıldırım
  • Atlas
  • Sultan
  • Cennet
  • Karaca
  • Mücahit
  • Vatan
  • Cumhuriyetçi
  • Zafer
  • Elmas
  • Ceviz
  • Zübeyde Hanım
  • Vefa
  • Yamaç
  • Mercan
  • Cihangir
  • 18 Mart
  • Aziz Sancar
  • Damla
  • Hakimiyet
  • Mehmet
  • Altın
  • Sancak
  • Ozan
  • Rauf Denktaş
  • Ensar
  • Kıble
  • Yiğit
  • Akdeniz
  • Karadeniz
  • Güney

sokaklarının tamamı veya bir bölümünde planlı enerji kesintisi uygulanacak.

Aynı saatlerde Cumhuriyet Mahallesi Arıburnu bölgesi ile Kalabaklı Mahallesi de bakım çalışmalarından etkilenecek.

Abone Bağlantısı Çalışmaları Da Yapılacak

Çanakkale Merkez’de yeni abone bağlantıları kapsamında da kısa süreli kesintiler planlandı.

09.00-10.00 saatleri arasında Şehitler Mahallesi’nde;

  • Şehit Yüzbaşı Mehmet Halit
  • Bayır
  • Mağaralar
  • Hoca Ahmet Yasevi Camii çevresi

elektriksiz kalacak.

10.30-11.30 saatleri arasında ise Güzelyalı’da Sahil Yolu üzerindeki 92, 98, 100, 104 ve 106 numaralı adreslerde abone bağlantı çalışmaları gerçekleştirilecek.

Vatandaşlara Hazırlıklı Olun Uyarısı

UEDAŞ yetkilileri, planlı elektrik kesintilerinin şebekenin güvenliğini artırmak, arızaları önlemek ve hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Kesintiden etkilenecek vatandaşların elektrikli cihazlarını korumaları, gerekli şarj ve hazırlıkları önceden tamamlamaları, özellikle işletmelerin ve üretim yapan iş yerlerinin çalışma programlarını kesinti saatlerine göre planlamaları tavsiye edildi. Çalışmaların planlanandan önce tamamlanması halinde bölgelere elektrik enerjisinin erken verilebileceği de bildirildi.

HABER MERKEZİ