Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), 24 Aralık 2025 Çarşamba günü Bursa’nın farklı ilçelerinde planlı elektrik kesintileri yapılacağını açıkladı. Yapılan duyuruda kesintilerin; şebeke iyileştirme, OG hat bakımı, tesis çalışmaları ve yeni abone bağlantıları kapsamında gerçekleştirileceği belirtildi. Yetkililer, vatandaşların kesinti saatlerine göre hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.
Kesintilerin özellikle günün büyük bölümünü kapsadığı bölgelerde, elektrikle çalışan cihazların korunması ve günlük planların buna göre yapılması istendi.
İnegöl’de Gün Boyu Elektrik Kesintisi
24 Aralık Çarşamba günü 09.00 ile 17.00 saatleri arasında İnegöl ilçesinde geniş kapsamlı OG hat bakım çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalar nedeniyle;
- Tekkeköy
- Sülüklügöl
- Sülüklügöl-Karahasanlar
- Babaoğlu
- Karahasanlar
- Cumhuriyet Mahallesi
ve bu mahallelere bağlı sokaklarda elektrik kesintisi uygulanacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından enerji kademeli olarak yeniden verilecek.

Mustafakemalpaşa’da Farklı Saatlerde Kesintiler
Mustafakemalpaşa ilçesinde gün içinde birden fazla kesinti programı bulunuyor.
- 17.00 – 18.00: Adalet Mahallesi – Abone bağlama çalışması
- 20.00 – 21.00: Boğaz Mahallesi – Abone bağlama çalışması
- 21.00 – 22.00: Durumtay Mahallesi – Abone bağlama çalışması
Ayrıca ilçeye bağlı Tepecik Mahallesi ve çevresinde:
- 26 Aralık Cuma ve
- 27 Aralık Cumartesi günleri
09.30 – 17.30 saatleri arasında AG tesis çalışmaları nedeniyle uzun süreli elektrik kesintileri yaşanacak.
Osmangazi’de OG Tesis Çalışmaları
Osmangazi ilçesinde de 24 Aralık Çarşamba günü 09.00 – 17.00 saatleri arasında OG tesis çalışmaları yapılacak. Kesintiden etkilenecek mahalleler arasında:
- Ovaakça Merkez
- Dürdane
- Selçukgazi
- Avdancık
bulunuyor. Bu bölgelerde çok sayıda sokak ve site kesintiden etkilenecek.
Orhangazi’de Akşam Saatlerinde Kesinti
Orhangazi ilçesinde ise 17.45 – 19.00 saatleri arasında abone bağlama çalışmaları yapılacak. Bu kapsamda;
- Tekke Mahallesi
- Camiikebir Mahallesi
ve çevresindeki sokaklarda elektrik kesintisi uygulanacak.
Vatandaşlara Uyarı
UEDAŞ yetkilileri, planlı kesintilerin şebeke güvenliği ve enerji kalitesini artırmak amacıyla yapıldığını belirterek, vatandaşların özellikle bu saat aralıklarında elektrikli cihazlarını korumaya almalarını, buzdolabı ve elektronik eşyalar konusunda dikkatli olmalarını istedi.
Kesintilerin belirtilen saatlerden önce sona ermesi veya çalışmaların uzaması durumunda resmi kanallar üzerinden bilgilendirme yapılacağı da ifade edildi.
HABER MERKEZİ
