Edremit ilçesine bağlı Tuzcumurat Mahallesi’nde yaşanan yangın paniği, kısa sürede büyüyebilecek bir facianın eşiğinden dönüldüğünü gözler önüne serdi. 21009. Cadde üzerinde bulunan 4 katlı bir apartmanın ikinci katında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, bina sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Alevler Bir Anda Daireyi Sardı
Yangın, öğle saatlerinde apartmanın ikinci katındaki daireden yükselen yoğun duman ve alevlerle fark edildi. Durumu gören mahalle sakinleri, vakit kaybetmeden itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede büyüme riski taşıyan yangın, çevredeki vatandaşlarda büyük panik yarattı.

Can Pazarı Yaşandı
Olay yerine hızla ulaşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Edremit Grup Amirliği ekipleri, bir yandan yangına müdahale ederken diğer yandan da içeride mahsur kalan vatandaşlar için arama-kurtarma çalışması başlattı.
Alevlerin ve yoğun dumanın içinde mahsur kaldığı belirlenen Z.Z. isimli vatandaş, itfaiye ekiplerinin titiz ve hızlı müdahalesiyle bulunduğu yerden çıkarıldı. Dumandan etkilenen vatandaşa ilk müdahale olay yerinde yapılırken, ardından ambulansla hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

Facia Son Anda Önledi
İtfaiye ekiplerinin koordineli ve profesyonel çalışması sayesinde yangın, üst katlara ve çevredeki binalara sıçramadan kontrol altına alındı. Olası bir büyük facianın önüne geçilirken, mahalle sakinleri derin bir nefes aldı.
Yangının söndürülmesinin ardından binada uzun süre duman tahliyesi ve soğutma çalışmaları gerçekleştirildi. Ekipler, yangının yeniden alevlenmemesi için bölgede detaylı kontrol yaptı.

Maddi Hasar Büyük, Soruşturma Başlatıldı
Yangının çıktığı dairede büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, binanın bazı bölümlerinde de hasar oluştuğu öğrenildi.
İtfaiye ve polis ekipleri, yangının çıkış nedenini belirlemek için geniş çaplı inceleme başlattı. Elektrik kontağı ihtimali üzerinde durulurken, kesin neden yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacak.
Hastaneye kaldırılan Z.Z.’nin sağlık durumunun ise iyiye gittiği öğrenildi.
Ömer Faruk KARATOSUN
