Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin önemli noktalarından biri olan Güre Mahallesi’nde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 13055. Sokak’ta yol bakım ve düzenleme çalışmaları öncesi hazırlıklara başlandı.
Güneşli havayı fırsat bilen ekipler, sabahın erken saatlerinden itibaren sahaya indi. Öncelikli olarak eskiyen parke taşları sökülerek zemin düzenleme işlemleri yapılıyor. İş makineleri yardımıyla titizlikle yürütülen çalışma, hem trafik güvenliğini artırmayı hem de mahalle sakinlerine daha konforlu bir ulaşım imkânı sunmayı hedefliyor.
Fen İşleri Müdürlüğü personelleri, yerinde yapılan uygulamalarda hem güvenlik önlemlerini elden bırakmadı hem de mevcut yolun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak en uygun çözümü üretmeye odaklandı. İş makineleri ve el işçiliğinin bir arada yürütüldüğü çalışmalarda, sökülen taşların ardından zemin iyileştirilerek yolun daha dayanıklı hale getirilmesi planlanıyor.
Belediye yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Güre Mahallesi başta olmak üzere Edremit genelinde ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde bakım ve onarım çalışmalarımız devam edecek. Amacımız, vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştırmak ve ulaşımı daha güvenli hale getirmek,” ifadelerine yer verildi.
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, bölge sakinleri hem estetik hem de güvenlik açısından daha modern bir yola kavuşacak. Belediye ekipleri, yol düzenleme sürecinde vatandaşlardan da anlayış beklerken, geçici güzergâh değişiklikleri konusunda bilgilendirmeler yapılmaya devam ediyor.
Şefiye YILDIRIM