Balıkesir’in en gözde turizm merkezlerinden biri olan Edremit’te, özellikle yaz aylarında nüfusu katlanarak artan Avcılar, Güre ve Zeytinli mahalleleri, hâlâ kanalizasyona kavuşamadı. Yıllardır çözülmeyen bu altyapı sorunu, vatandaşların sabrını taşırdı.
İhbar hattımıza ulaşan vatandaşlardan Alattin Şahin, durumu şöyle özetledi: “Edremitimizin en büyük sorunlarından biri, Avcılar, Güre ve Zeytinli kanalizasyon sorunudur. Yıllardır bu sorun bir türlü çözüme ulaşmadı. Gerek Büyükşehir, gerekse Edremit Belediye Başkanları bu sorunu çözeceklerine dair büyük sözler verdiler ama ortada hiçbir çalışma yok.”

Yüzlerce işletmenin, yazlık evin ve turistik tesisin bulunduğu bu mahallelerde hâlâ fosseptik sisteminin kullanılıyor olması, çevre sağlığı açısından da büyük risk taşıyor. Yaz aylarında artan kullanım yoğunluğu nedeniyle, kötü koku ve sağlık sorunları giderek büyüyor.
Vatandaşlar tepkili: “Edremit’in ve Balıkesir’in vitrini olan bu yerlerde, bu devirde kanalizasyon bulunmaması utanç duyulacak bir durumdur. Sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz.”

Verilen sözlerin tutulmaması ve altyapı yatırımlarının gecikmesi, yerel yönetimlere olan güveni de zedeliyor. Vatandaşlar, hem Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni hem de Edremit Belediyesi’ni göreve çağırıyor. “Turizmle övünen bir bölgede kanalizasyon yoksa, neyle övünüyoruz?” sorusu ise kamuoyunda sıkça dile getiriliyor.
Şefiye YILDIRIM

