Ziyaret sırasında DSİ 25. Bölge Müdürü Olcay Çubukcu, Balıkesir’de yürütülen projeler hakkında detaylı bilgi paylaştı. Çubukcu, özellikle sulama sistemlerinin modernizasyonu, taşkın kontrol projeleri ve içme suyu altyapısına yönelik çalışmaların önemini vurguladı. Ayrıca, su kaynaklarının daha verimli kullanımı ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla yapılan projelerden bahsederek, gelecek dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımların bölgeye katkı sağlayacağını belirtti.

Merkezden Kırsala Çalışmalar Sürüyor
Merkezden Kırsala Çalışmalar Sürüyor
İçeriği Görüntüle
SGK’dan Sosyal Güvenlik Hizmetleri Hakkında Bilgilendirme

SGK İl Müdürü Şeref Karaca, Balıkesir’de sunulan sosyal güvenlik hizmetleri üzerine açıklamalarda bulundu. Karaca, sağlık sigortası, emeklilik işlemleri ve iş kazalarıyla ilgili hizmetlerin yanı sıra vatandaşlara sağlanan diğer kolaylıklar hakkında bilgi verdi. Karaca, SGK’nın kamu kurumlarıyla güçlü bir iş birliği içinde çalışarak, hizmet kalitesini artırmayı hedeflediğini dile getirdi.

“Koordinasyon ve İş Birliği Şart”

Ziyaretin devamında, her iki kurumun temsilcileri, Balıkesir’de yürütülen projelerin hızlandırılması ve daha verimli hale getirilmesi için koordinasyonun önemine vurgu yaptı. SGK İl Müdürü Karaca ve Valilik İl İdare Kurulu Müdürü Ahmet Gice, DSİ ile yapılacak iş birliklerinin yerel kalkınmaya katkı sağlayacağına dikkat çekerek, bu tür ziyaretlerin kurumsal iş birliği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bölgesel Kalkınma İçin Ortak Adımlar

Ziyaret, kamu hizmetlerinin etkili bir şekilde sunulabilmesi için koordinasyonun artırılması ve projelerin bölgesel kalkınmaya olan katkısının güçlendirilmesi yönünde yapılan değerlendirmelerle sona erdi. Taraflar, bu tür toplantıların hem vatandaşlar hem de kurumlar açısından önemli bir köprü görevi gördüğünü belirtti.

Ömer Faruk ALA

ü