Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dikkat! Sizde Dolandırılmayın

Vatandaşların telefonlarına “HGS borcunuz var” ve “Kargonuz var” içerikli sahte SMS’ler göndererek milyonlarca liralık vurgun yapan dolandırıcılara büyük bir operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 şüphelinin yakalandığını ve hesap hareketlerinde 900 milyon TL’nin tespit edildiğini duyurdu.

Vatandaşların telefonlarına “HGS borcunuz var” ve “Kargonuz var” içerikli sahte

Sahte Mesajlarla Vatandaşları Tuzağa Çektiler

Son günlerde sosyal medyada ve şikâyet platformlarında sıkça gündeme gelen sahte SMS dolandırıcılıkları üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Dolandırıcıların, PTT ve HGS adıyla hazırladıkları sahte siteler üzerinden vatandaşları yönlendirerek bilgilerini ele geçirdikleri belirlendi.

Telefonlara gönderilen “HGS borcunuz var” ve “Teslim alınmamış kargonuz var” mesajlarıyla mağdur edilen çok sayıda vatandaş şikâyette bulundu.

haber gorseli 2025 10 04T104940.418 - Marmara Bölge Gazetesi

6 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Jandarma Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, İstanbul merkezli olmak üzere İzmir, Van, Elazığ, Bingöl ve Hakkari’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 10’u tutuklandı. Diğer zanlıların ise adli işlemleri devam ediyor.

haber gorseli 2025 10 04T105240.508 - Marmara Bölge Gazetesi

900 Milyon TL Hesap Hareketi Ortaya Çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“PTT ve HGS logosuyla sahte internet sitesi kuran, vatandaşlarımıza ‘HGS borcunuz var, kargonuz var’ diye yanıltıcı SMS’ler gönderen ve 900 milyon TL’lik hesap hareketi tespit edilen 12 şüpheli, jandarmamızın operasyonuyla yakalandı.”

haber gorseli 2025 10 04T105739.568 - Marmara Bölge Gazetesi

Kripto ve Banka Hesaplarına El Konuldu

Operasyon kapsamında suçtan elde edilen gelirleri akladıkları değerlendirilen şüphelilerin 200 banka hesabı ile 30 kripto para cüzdanına el konuldu.

Soruşturma, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda; MİT, MASAK ve Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı iş birliğiyle yürütülüyor.

s dfbc6f404de742b3e2ee9f5dd2a0dde5662ca9d5 - Marmara Bölge Gazetesi

HABER MERKEZİ