Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem Tetikledi, Fiyatlar Uçtu: Vatandaş Şoke Oldu!

Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul’da gece yarısı paniğe neden oldu. Şiddetli sarsıntının ardından vatandaşlar çadır, deprem çantası ve diğer acil durum ekipmanlarına yönelirken, bu ürünlerin fiyatlarında dikkat çeken artışlar gözlemlendi.

Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul’da gece yarısı

Vatandaş Sokakta, Ürünlere Talep Patladı

Sarsıntının ardından insanlar geceyi parklar ve bahçelerde geçirirken, bir yandan da güvenliklerini sağlamak için gerekli malzemelere yöneldi. E-ticaret sitelerinde deprem çantası ve çadır gibi ürünlerin satışında ani bir yükseliş yaşandı. Ancak artan talep, bazı satıcılar tarafından fırsatçılığa dönüştürüldü.

emergency kit checklist hero tp 1 - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Fiyat Artışları Gözden Kaçmadı

NTV’nin haberine göre, deprem öncesi 373 lira olan bir acil durum çantasının fiyatı, ertesi gün 465 liraya yükseldi. Benzer şekilde, 219 liraya satılan ilk yardım setleri deprem sonrası 389,50 liraya kadar çıktı. Çadır fiyatlarında da benzer bir artış yaşandı; iki odalı, on kişilik bir çadırın fiyatı 8.711 liradan 9.480 liraya fırladı.

HABER MERKEZİ