Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de Elektrik Kesilecek! Hangi İlçeler Etkilenecek?

UEDAŞ, 11 Aralık Perşembe günü Çanakkale’nin birçok ilçesinde planlı elektrik kesintileri yapılacağını duyurdu. Kesintilerin farklı saat aralıklarında gerçekleşeceği belirtilirken, vatandaşların önceden hazırlık yapması istendi.

UEDAŞ, 11 Aralık Perşembe günü Çanakkale’nin birçok ilçesinde planlı elektrik

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), 11 Aralık Perşembe günü Çanakkale genelinde geniş kapsamlı bakım ve yenileme çalışmaları nedeniyle planlı elektrik kesintilerinin uygulanacağını açıkladı. OG tesis çalışmaları, trafo bakımı, kesici değişimi ve akım trafosu değişimi gibi birçok teknik işlem sahada eş zamanlı olarak yürütülecek. Bu nedenle hem merkez ilçelerde hem de Ayvacık, Bayramiç, Eceabat, Ezine ve Biga gibi bölgelerde vatandaşları ilgilendiren önemli kesintiler yaşanacak.

Planlı kesinti programı; OG tesis yenilemeleri, direk deplase işlemleri, trafo bakım çalışmaları ve abone bağlantı operasyonları gibi kritik işlemleri kapsıyor. Yetkililer, çalışmaların tamamının elektrik şebekesinin güvenliği ve sürdürülebilir enerji arzı için zorunlu olduğunu belirtti. Vatandaşların, kesintiler sırasında elektronik cihazlarını korumaya almaları, mağduriyet yaşamamak adına hazırlıklı olmaları tavsiye edildi.

Ayvacık ve Köylerinde Yoğun OG Tesis Çalışmaları

Ayvacık ilçesinde 11 Aralık Perşembe günü çok sayıda mahalle ve köyde OG tesis çalışmaları nedeniyle 17.00–19.00 saatleri arasında kesinti uygulanacak. Aşağı Tarlatepe, Yukarı Tarlatepe, Dibekli, Büğlübek, Misvak gibi bölgeler gün boyunca farklı saatlerde enerjisiz kalacak. Özellikle kırsal kesimlerde yürütülen yenileme çalışmalarının elektrik hatlarının modernizasyonu kapsamında olduğu ifade edildi.

Ayrıca Ayvacık’ın bazı bölgelerinde 13.30–17.00 saatleri arasında ikinci bir OG tesis kesintisi daha yapılacak. Bu çalışmalar, bölgedeki enerji akışının daha stabil hale getirilmesi ve arızaların önlenmesi adına kritik önem taşıyor.

Eceabat’ta Kesici Değişimi 10.00–13.00 Arasında Sürecek

Eceabat ilçesinde Seddülbahir, Alçıtepe, Tekke, Azmak, Başçeşme, Behramlı ve Merkez bölgelerinde 10.00–13.00 saatleri arasında kesici değişimi gerçekleştirilecek. Bu işlem, elektrik şebekesinin emniyet ve performansı için önem taşıyan bir bakım türü olarak dikkat çekiyor. Kesici değişimi tamamlandığında bölgede olası arızaların azalması hedefleniyor.

Yetkililer, çalışmalar süresince enerji akışının kesileceğini ve vatandaşların bu saatlere dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

ELEKTRIK 5 - Marmara Bölge Gazetesi

Ezine’de Akım Trafosu Değişimi Enerjiyi Etkileyecek

Ezine’nin Yeniköy ve Üvecik bölgelerinde ise 09.00–11.00 saatleri arasında akım trafosu değişim çalışması yapılacak. Elektrik hatlarının ölçüm sistemlerinin yenilenmesi amacıyla yapılan bu çalışma, enerji kalitesi ve güvenliği için kritik bir işlem olarak değerlendiriliyor.

Yeniköy’de hem OG tesis çalışması hem de akım trafosu değişimi farklı zamanlarda yapılacağı için bölge halkının planlamalarını buna göre yapması öneriliyor.

Bayramiç’te Trafo Bakımı 10.00–14.00 Saatleri Arasında

Bayramiç ilçesinde Yukarı, Aşağı, Ayazma Yolu Üzeri ve Çaltılık bölgelerinde 10.00–14.00 saatleri arasında trafo bakımı uygulanacak. Bu bakımın özellikle kış aylarına hazırlık kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi. Trafo bakımının yapılması, voltaj dalgalanmalarının önlenmesi ve elektrik kayıplarının azaltılması açısından büyük önem taşıyor.

UEDAŞ, bakım sırasında bölgedeki trafoların tamamen devre dışı bırakılacağını, bu nedenle kesintinin zorunlu olduğunu bildirdi.

Merkez İlçede OG Tesis Çalışmaları ve Direk Deplase İşlemi

Çanakkale Merkez’de Cumhuriyet, Armutlu ve Dalyan Mahallesi’nde 11.30–18.00 saatleri arasında OG tesis çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu kesintinin özellikle yoğun nüfuslu bölgelerde etkili olacağı belirtiliyor.

Ayrıca Sarıcaeli bölgesinde 13 Aralık Cumartesi günü 09.30–11.00 saatleri arasında OG direk deplase işlemi yapılacağı duyuruldu. Bu çalışma, hat güzergâhının yeniden düzenlenmesi amacı taşıyor.

Biga’da Abone Bağlama Çalışması

Biga ilçesinin Yalı Mahallesi’nde 18.30–19.30 saatleri arasında abone bağlama çalışması yapılacak. Bu işlem kısa süreli bir kesintiye neden olacak olsa da yeni hat bağlantılarının devreye alınması için zorunlu bir teknik işlem olarak açıklandı.

Vatandaşlara Önemli Uyarı

UEDAŞ, tüm bu kesintilerin planlı olduğunu ve vatandaşların hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Kesinti sürelerinin hava koşulları ve saha koşullarına bağlı olarak değişebileceği ifade edilirken, abonelerin elektrikle çalışan cihazlarını güvene almaları ve kesinti öncesi gerekli tedbirleri almaları istendi.

HABER MERKEZİ