Çanakkale’de 26 Aralık Cuma günü planlanan elektrik kesintileri, bakım, onarım, tesis çalışmaları ve trafo işlemleri kapsamında uygulanacak. Yapılan duyuruya göre kesintiler Ayvacık, Bayramiç, Ezine, Biga, Çan, Gelibolu ve Merkez ilçelerinde farklı saat aralıklarında gerçekleşecek. Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasının ardından enerji akışının yeniden sağlanacağını bildirirken, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına gerekli hazırlıkları yapmaları çağrısında bulundu.
Ayvacık’ta Gün Boyu Kesinti
Ayvacık ilçesinde 26 Aralık Cuma günü saat 10.00 ile 18.00 arasında trafo bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintiden etkilenecek mahalleler arasında Yenicam, Hasanobaşı, Çaltepe, Arıklı, Kıztaşı, Agora, Karayolları Dinlenme Tesisleri, Yeşilyurt, Küçükçetmi ve Nusratlı yer alıyor. Gün boyu sürecek çalışmalar kapsamında enerji altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Bayramiç ve Ezine’de OG Tesis Çalışmaları
Bayramiç ilçesinde 11.00-16.00 saatleri arasında OG tesis çalışmaları nedeniyle Alakeçi, Nebiler, Dombaylar, Tütüler, Dağahmetçe, Sarıdüz, Koşuburnu Türkmenleri, Alikabaklar ve Çavuşköy mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. Aynı saatlerde Ezine ilçesinde de Yenioba, Hacı Hüseyinler, Çetmi, Hacı Eyüpler, Hacı Garipler ve Orta mahalleleri kesintiden etkilenecek.

Biga’da Birden Fazla Nedene Bağlı Kesintiler
Biga ilçesi, 26 Aralık Cuma günü en fazla kesintinin yaşanacağı bölgeler arasında yer alıyor. Şirintepe Mahallesi’nde 09.00-11.00 saatleri arasında OG tesis çalışması yapılacak. Ulucami Mahallesi’nde ise 09.00-17.00 saatleri arasında trafo değişimi nedeniyle uzun süreli kesinti uygulanacak. Yalı Mahallesi Papaz Yolu bölgesinde de aynı saatlerde trafo değişimi çalışmaları yürütülecek.
Biga’da ayrıca abonelik bağlantı işlemleri nedeniyle gün içerisinde farklı saatlerde Esentepe, Şirintepe, Karacaali ve Çavuşköy mahallelerinde kısa süreli elektrik kesintileri yaşanacak.
Çan, Gelibolu ve Merkez İlçeler
Çan ilçesinde 26 Aralık Cuma günü 11.00-12.00 saatleri arasında İstiklal Mahallesi’nde, 14.00-15.00 saatleri arasında ise Etili Mahallesi’nde abone bağlama çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. Gelibolu ilçesine bağlı Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’nde ise 12.00-16.00 saatleri arasında OG hat bakım çalışması gerçekleştirilecek.
Çanakkale Merkez ilçede de kesintiler dikkat çekiyor. Barbaros Mahallesi Baklacı Sokak’ta 13.30-14.30 saatleri arasında, Dardanos Mahallesi Hasan Mevsuf Sokak ve çevresinde ise 09.00-10.00 saatleri arasında talep açma-kesme işlemleri nedeniyle elektrik verilemeyecek.
Vatandaşlara Önemli Uyarı
Yetkililer, planlı çalışmalar sırasında elektrikli cihazların zarar görmemesi için prizlerden çekilmesini, buzdolabı ve kombi gibi hassas cihazlar için gerekli önlemlerin alınmasını öneriyor. Kesintilerin belirtilen saatlerden önce ya da sonra sona erebileceği hatırlatılırken, vatandaşların güncel duyuruları takip etmeleri istendi.
HABER MERKEZİ
