Bursa’da yaşayan vatandaşları ilgilendiren elektrik kesintisi duyurusu Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) tarafından paylaşıldı. Yapılan bilgilendirmeye göre 19 Mayıs 2026 Salı günü Osmangazi ilçesinde gerçekleştirilecek şebeke çalışmaları nedeniyle belirli mahallelerde planlı elektrik kesintileri yaşanacak. Yetkililer, çalışmaların OG müşteri talebi kapsamında gerçekleştirileceğini belirtirken, kesinti saatlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
UEDAŞ’ın yayımladığı bilgi notuna göre kesintiler sabah 09.00’da başlayacak ve öğleden sonra 14.00’e kadar sürecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgelere yeniden enerji verileceği bildirildi.
Osmangazi’de Hangi Mahallelerde Kesinti Var?
Yapılan resmi açıklamaya göre Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Armutköy ve Alaşarköy mahalleleri kesintiden etkilenecek bölgeler arasında yer aldı. Özellikle Armutköy’de Terminal Kavşağı Terminal çevresinde yaşayan vatandaşların planlı çalışma süresi boyunca elektrik hizmetinden yararlanamayacağı açıklandı.
Kesinti uygulanacak bölgeler şu şekilde sıralandı:
- Osmangazi Armutköy Mahallesi
- Terminal Kavşağı Terminal çevresi
- Osmangazi Alaşarköy Mahallesi
Yetkililer, bölgede sürdürülecek bakım ve altyapı çalışmalarının enerji hatlarının daha güvenli ve verimli hale getirilmesi amacıyla yapıldığını ifade etti.

Kesinti Saatleri Belli Oldu
UEDAŞ tarafından paylaşılan verilere göre planlı elektrik kesintisi 19 Mayıs Salı günü saat 09.00 ile 14.00 arasında uygulanacak. Yaklaşık 5 saat sürmesi beklenen kesinti boyunca vatandaşların elektronik cihazlarını korumaları ve gerekli tedbirleri almaları önerildi.
Özellikle iş yerleri, küçük işletmeler ve evden çalışan vatandaşların elektrik kesintisine karşı önlem almalarının önemli olduğu belirtildi. Elektrikle çalışan cihazların zarar görmemesi adına prizlerden çıkarılması tavsiye edilirken, buzdolabı ve derin dondurucu gibi cihazların kapaklarının sık açılmaması gerektiği de hatırlatıldı.
Vatandaşlara Uyarı Yapıldı
UEDAŞ ekipleri tarafından gerçekleştirilecek çalışmalar nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması için önceden hazırlıklı olunması gerektiği bildirildi. Kesinti süresi boyunca internet bağlantıları, elektronik ödeme sistemleri ve bazı iletişim hizmetlerinde kısa süreli aksaklıklar yaşanabileceği ifade edildi.
Yetkililer ayrıca çalışmaların planlanan süreden önce tamamlanması halinde bölgelere erken enerji verilebileceğini belirtti. Ancak olası teknik durumlara karşı vatandaşların duyuruları takip etmeleri gerektiği vurgulandı.
Bursa’da Elektrik Çalışmaları Sürecek
Bursa genelinde enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla sürdürülen bakım ve yenileme çalışmalarının belirli aralıklarla devam ettiği belirtiliyor. UEDAŞ tarafından yapılan açıklamalarda planlı kesintilerin vatandaşların daha kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti alabilmesi için gerçekleştirildiği ifade ediliyor.
19 Mayıs Salı günü Osmangazi’de uygulanacak kesinti nedeniyle özellikle sabah saatlerinden itibaren bölgede yaşayan vatandaşların hazırlıklı olması gerekiyor. Güncel kesinti bilgileri ve yeni duyuruların ise UEDAŞ’ın resmi kanalları üzerinden paylaşılacağı bildirildi.
HABER MERKEZİ
