Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’da Sevgililer Günü Yağmurla Geçecek! Haftalardır Süren Sağanak 14 Şubat’ta Hayatı Felç Edecek!

Haftalardır etkisini sürdüren sağanak yağışlar Bursa’da yaşamı zorlaştırmaya devam ediyor. Meteoroloji verilerine göre hafta sonu ve yeni haftada da yağışlı hava etkisini koruyacak, sıcaklıklarda ise dalgalanma görülecek.

Haftalardır etkisini sürdüren sağanak yağışlar Bursa’da yaşamı zorlaştırmaya devam ediyor.

Bursa’da uzun süredir aralıklarla devam eden sağanak yağışlar, hafta sonu itibarıyla yeniden kuvvet kazanıyor. Özellikle 14 Şubat Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışların, gün içerisinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor. Nem oranının yüzde 96’ya kadar çıkması, hava hissiyatını daha soğuk ve bunaltıcı hale getiriyor.

Cumartesi Günü Saat Saat Hava Durumu

Cumartesi günü gece saat 24.00 ile sabah 09.00 arasında aralıklı sağanak yağış bekleniyor. Bu zaman diliminde hava sıcaklığı 10-11 derece bandında seyredecek. Nem oranı yüzde 90’ın üzerinde ölçülürken, rüzgarın saatte 5 ila 10 kilometre hızla esmesi öngörülüyor.

Sabah 09.00 ile öğle 12.00 arasında yağışın etkisini sürdürmesi beklenirken sıcaklık 13 dereceye kadar çıkacak. Öğle saatlerinde ise hava 18 dereceye kadar yükseliyor. Ancak nem oranı yüzde 52 seviyesine gerilese de yağış geçişleri devam edebilir.

Akşam saatlerine doğru yağışın yerini parçalı bulutlu havaya bırakması bekleniyor. 15.00-18.00 saatleri arasında sıcaklık 15 derece civarında ölçülürken, geceye doğru 12 dereceye kadar düşüş yaşanacak.

meteoroloji 8 - Marmara Bölge Gazetesi

5 Günlük Tahmin: Yağış Sürüyor

Meteoroloji tahminlerine göre Bursa’da yağışlı hava yeni haftada da etkisini sürdürecek.

15 Şubat Pazar günü hava parçalı bulutlu görünse de sıcaklıkta ciddi bir artış yaşanacak. En düşük sıcaklık 10 derece, en yüksek sıcaklık ise 25 derece olarak tahmin ediliyor. Nem oranı yüzde 30 ile 72 arasında değişecek. Rüzgarın saatte 14 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

16 Şubat Pazartesi günü yeniden yağışlı hava etkili olacak. En düşük sıcaklık 9 derece, en yüksek sıcaklık 15 derece. Nem oranı yüzde 63 ile 86 arasında değişirken rüzgarın saatte 12 kilometre hızla esmesi öngörülüyor.

17 Şubat Salı günü de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık 9 ila 15 derece arasında değişecek. Nem oranı yüzde 84’e kadar çıkacak. Rüzgar hızının ise 18 kilometreye kadar ulaşması tahmin ediliyor.

18 Şubat Çarşamba günü ise hava daha da soğuyor. En düşük sıcaklık 5 dereceye kadar düşerken en yüksek sıcaklık yalnızca 6 derece olacak. Nem oranı yüzde 86 ila 96 arasında seyredecek. Bu durum özellikle sabah ve gece saatlerinde hissedilen sıcaklığın daha düşük olmasına neden olabilir.

Uzmanlardan Uyarı: Dikkatli Olunmalı

Haftalardır süren sağanak yağış nedeniyle toprak doygunluğunun arttığına dikkat çekiliyor. Özellikle eğimli bölgelerde ve dere yataklarına yakın alanlarda yaşayan vatandaşların tedbirli olması gerekiyor. Yoğun nem ve ani sıcaklık değişimleri, solunum yolu rahatsızlıkları olan kişiler için risk oluşturabilir.

Sürücülerin ise ıslak zemin ve görüş mesafesindeki düşüşe karşı dikkatli olması gerekiyor. Sabah ve gece saatlerinde oluşabilecek pus ve sis, trafikte riskleri artırabilir.

Sıcaklıkta Dalgalanma Devam Edecek

Bursa’da bir gün 25 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığı, iki gün sonra 6 dereceye kadar düşebiliyor. Bu sert geçişler özellikle kronik rahatsızlığı bulunanlar ve yaşlılar için dikkat edilmesi gereken bir tablo oluşturuyor.

Meteoroloji verilerine göre kent genelinde önümüzdeki günlerde yağış geçişleri ve bulutlu hava hakim olacak. Vatandaşların güncel hava tahminlerini takip ederek plan yapmaları öneriliyor.

Haber Merkezi