Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’da Günlük Hayatı Etkileyecek Elektrik Kesintileri

UEDAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre 27 Aralık Cumartesi günü Bursa genelinde planlı bakım, OG tesis çalışmaları ve şebeke iyileştirmeleri nedeniyle birçok ilçede elektrik kesintisi yaşanacak. Kesintiler gün boyu farklı saat aralıklarında uygulanırken, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için önceden hazırlıklı olmaları istendi.

UEDAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre 27 Aralık Cumartesi günü Bursa

UEDAŞ, 27 Aralık Cumartesi günü Bursa genelini kapsayan planlı elektrik kesintilerine ilişkin detaylı bir bilgilendirme yayımladı. Yapılan açıklamada, enerji altyapısının güçlendirilmesi, bakım-onarım çalışmaları ve yeni bağlantı işlemleri kapsamında çok sayıda ilçede belirli saat aralıklarında elektrik verilemeyeceği duyuruldu. Kesintilerin geçici olduğu ve çalışmaların tamamlanmasının ardından enerji akışının yeniden sağlanacağı belirtildi.

Büyükorhan ilçesinde 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ENH bakım çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Hacılar, Kayapa, Balaban ve Derecik mahallelerinde planlı elektrik kesintisi uygulanacak. Yetkililer, bakım çalışmalarının enerji arz güvenliği açısından önem taşıdığını vurguladı.

Gürsu ilçesinde ise OG tesis çalışmaları nedeniyle 09.00–11.00 saatleri arasında İstiklal ve Kurtuluş mahallelerinde geniş çaplı kesintiler yaşanacak. Çok sayıda sokak ve caddeyi kapsayan çalışmaların sabah saatlerinde tamamlanması planlanıyor.

İnegöl’de kesintiler farklı nedenlerle gün içine yayılıyor. Yeniceköy Mahallesi’nde AG direk deplase çalışmaları 10.35–17.00 saatleri arasında yapılacak. Cumhuriyet, Küçükyenice, Hamamlı, Çitli, Kurşunlu ve Mahmudiye mahallelerinde ise ayırıcı değişimi ve OG direk deplase çalışmaları nedeniyle 09.00 ile 18.00 saatleri arasında elektrik kesintileri uygulanacak.

ELEKTRIK 9 - Marmara Bölge Gazetesi

İznik ilçesinde OG tesis çalışmaları kapsamında 10.15–17.00 saatleri arasında Yenişehirfakı, Çiçekli, Kaynarca, Dereköy, Karatekin, Çamdibi, Sansarak, Çamoluk, Hocaköy ve İhsaniye mahallelerinde elektrik verilemeyecek.

Karacabey’de de kesinti listesi oldukça geniş. Ovaesemen, Ortaşaribey, Ova Hamidiye, Beylik ve Sazlıca mahallelerinde 09.00–17.00 saatleri arasında OG tesis çalışmaları yapılacak. Ayrıca İnkaya, Karakoca ve Muratlı mahallelerinde ENH bakım ve ayırıcı değişimi nedeniyle gün içerisinde farklı saat aralıklarında elektrik kesintileri yaşanacak.

Osmangazi ilçesinde Soğukpınar ve Karaislah mahallelerinde 09.00–17.00 saatleri arasında OG tesis çalışmaları gerçekleştirilecek. Keles Kozbudaklar, Kestel Ahmet Vefikpaşa ve Kale, Mudanya Hasanbey ve Hançerli, Mustafakemalpaşa Sünlük, Orta, Lalaşahin, Yenidere, Dere ve Züferbey, Orhangazi Tekke, Hürriyet ve Keramet mahalleleri de kesinti programı kapsamında yer alıyor.

UEDAŞ yetkilileri, çalışmalar süresince özellikle elektronik cihazların korunması için tedbir alınmasını, buzdolabı ve kombi gibi cihazların kontrol edilmesini önerdi. Ayrıca elektrikle çalışan işletmelerin ve vatandaşların planlamalarını kesinti saatlerine göre yapmaları gerektiği hatırlatıldı.

Kesintilere ilişkin güncel bilgiler ve olası saat değişikliklerinin UEDAŞ’ın resmi internet sitesi ile çağrı merkezi üzerinden takip edilebileceği bildirildi.

HABER MERKEZİ