Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boşanma Davasında Bu Sözler Kusur Sayıldı!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma sürecindeki bir dosyada dikkat çeken bir karara imza attı. Eşine “çingene” diyerek hakarette bulunan ve aşağılayıcı ifadeler kullanan kocanın, boşanma davasında kusurlu olduğuna hükmedildi. Yüksek Mahkeme, yerel mahkeme ve istinaf kararlarını onaylayarak, kadına nafaka ve tazminat ödenmesine hükmetti.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma sürecindeki bir dosyada dikkat çeken

14 Günlük Evlilik Mahkemeye Taşındı
Olay, Çorum’da yaşandı. Evlendikten sadece 14 gün sonra eşinin evi terk ettiğini belirten erkek tarafı, boşanma davası açtı. Dava dilekçesinde, eşinin hakaret ettiğini, tahrik edici davranışlar sergilediğini ve çocuğunun da kendisine karşı saygısız olduğunu ileri sürdü.

“Çingene Karı” Dedi, Evden Kovdu
Kadın ise eşinin beyanlarının gerçeği yansıtmadığını savundu. Dava sürecinde verdiği ifadelerde, eşinin kendisini sürekli tartışmaya çektiğini, “çingene” ve “çingene karı” diyerek küçük düşürdüğünü, evden kovduğunu, hakaret ve baskıyla psikolojik şiddet uyguladığını belirterek karşı dava açtı.

DAVA VE UYUSMAZLIK COZUMU - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Mahkeme: Kusurlu Taraf Erkek, Kadın Haklı
Çorum 2. Aile Mahkemesi, yapılan yargılama sonucunda erkek tarafından açılan boşanma davasını reddetti. Kadının açtığı karşı davayı kabul eden mahkeme, evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını belirterek boşanmaya ve erkeğin kadına 15 bin TL manevi tazminat ile aylık 10 bin TL nafaka ödemesine karar verdi.

İstinaf ve Yargıtay Kararı Onadı
Karara itiraz eden koca, önce istinafa, ardından temyize başvurdu. Ancak Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını yerinde buldu. Temyiz sürecini inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de kararın hem usule hem esasa uygun olduğunu belirterek kesinleşmesini sağladı.

Yargıtay: “Aşağılayıcı Sözler Kusur Sayılır”
Yargıtay kararında, “Tarafların karşılıklı iddia ve savunmalarına, sunulan delillere, dava şartlarına ve uygulanması gereken hukuka göre, yerel mahkeme kararı usul ve yasaya uygundur” ifadelerine yer verildi. Böylece, eşe yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren ifadelerin boşanma davalarında ağır kusur sayılabileceği bir kez daha yüksek yargı tarafından vurgulanmış oldu.

HABER MERKEZİ